Elismerés

2021.03.23. 18:15

Ismét vasi az év észlelője

Kiváló és részletes észleléseiért, a halojelenségek vizsgálatáért kapta az év MET-ÉSZ észlelője címet a vépi Dombai László. A Meteorológiai Világnap alkalmából ítélték oda az elismerést.

Vas Népe

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) egyik munkatársa az OMSZ Kitaibel Pál utcai központjában Budapesten 2019. január 24-én.

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

A Meteorológiai Világszervezet és a nemzetközi meteorológus közösség minden évben megünnepli a WMO Egyezmény 1950. március 23-ai hatályba lépésének évfordulóját. A Meteorológiai Világnap tiszteletére rendezett ünnepség a koronavírus-járvány miatt elmaradt, de az elismeréseket odaítélték.

Az év MET-ÉSZ észlelője 2021 címet a vépi észlelő, Dombai László kapta, tájékoztatott az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az indoklás szerint kiváló és részletes észleléseiért, a halojelenségek vizsgálatáért, valamint a társadalmi csapadékmérés végzéséért ítélték neki a díjat. A Meteorológiai Világnapon már kora reggel jelentett Vépről: a bejegyzése szerint magas szintű felhőzet alatt mínusz 0,3 Celsius-fok volt a világnapi minimum-hőmérséklet Vépen.

Dombai László elismerésével sorban másodszor került Vas megyébe az év MET-ÉSZ észlelője cím, hiszen azt tavaly Herter Zoltán kőszegi észlelő kapta.

Kiemelt képünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában