problémamentesen tudnak tovább dolgozni

2021.03.03. 07:00

Jó alappal tervezhettek – 2021-es költségvetés Körmenden

Elfogadta a körmendi képviselő-testület nemrég a 2021-es költségvetést. A megalkotásánál az egyensúlyra törekedtek, ami nem volt könnyű a jelenlegi pandémiás időszakban. A kiadási és bevételi főösszeg: 4,7 milliárd forint.

Markó Petra

Fotó: Jámbori Tamás

A tavalyi év a nehézségek ellenére is jó alapot biztosított, így problémamentesen tudnak tovább dolgozni – tudta meg lapunk Bebes István polgármestertől, aki azt is leszögezte: rendeletmódosításra még biztosan szükség lesz év közben. Megőriztek minden feladatellátást, az előre betervezett feladatokat maradéktalanul végrehajtották, és az önkormányzat dolgozói is ugyanazon a foglalkoztatási rendszerben végezhetik munkájukat, mint a koronavírus előtt.

A fejlesztések kapcsán, ami már biztos, hogy több út felújítását is betervezte 2021-re a város: ez főleg a Nap, az Erkel Ferenc, a Kiss, a Téglagyári és a Dobogó utcákat fogja érinteni, továbbá szeretnék fejleszteni a nádaljai óvoda játszóterét, valamint a Rába-­partot is TOP-os pályázatokból.

A művelődési központ Berzsenyi utcai épületében, valamint a felsőberki kultúrházban energetikai beruházás lehet, a Batthyány-

kastély mellett lévő volt cipőgyári épületeket pedig várhatóan még az idén elbontanák, és egy rendezvénytér kialakítása is megvalósulhat.

A városvezető zárásként azt is elmondta, hogy az év második felében a közvilágítás korszerűsítését is szeretnék elkezdeni.

Kiemelt képünkön: Bebes István polgármestertől megtudtuk: a Batthyány-kastély melletti egykori cipőgyári épületeket még az idén elbontanák, ott rendezvényteret alakítanának ki

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában