Nagy volt az érdeklődés

2021.03.02. 07:00

Kedden délután élőben hirdetik ki a Totál Plán eredményeit

Nagy volt az érdeklődés a Totál Plán iránt: a szakmai zsűri több mint nyolcvan pályamunkát értékelt. A filmeket a hétvégén online láthatta a közönség is: az idén így rendezték meg a függetlenek celldömölki filmszemléjét.

Ölbei Lívia

Fotó: VN/Pozsonyi Gábor

Nyolcvanhét pályamunka érkezett a Totál Plánra, a nyolcadik alkalommal megrendezett celli független filmfesztiválra – mondta Pálné Horváth Mária, a Kemenesaljai Művelődési Központ és Könyvtár igazgatója. A filmfesztivál útnak indításához anno a művelődési központban az épület felújításával megnyitott, korszerűen fölszerelt artmozi adott alapot.

Bár az idén éppen – ahogyan azt sajnos már-már megszokhattuk – sem a filmesek, sem a közönség nem jöhetett össze a moziteremben: a KMKK közösségi oldalán lehetett figyelemmel kísérni a hétvégén a vetítéseket. A pályamunkákat ezúttal is komoly zsűri értékelte – benne mások mellett Erdélyi János dokumentumfilmes. Az eredményhirdetést ma 17 órakor tartják: szintén az online térben. A mezőnyt a zsűriből a celli születésű író, műfordító, a Móra Könyvkiadó (forgatókönyv­írásban is otthonos) szerkesztője, Pacskovszky Zsolt értékeli.

Bár a veszélyhelyzet még tart, a nem mindennapi körülményekhez gyorsan alkalmazkodó művelődési központ sikerrel indította az évet; és nem csak az élénk érdeklődést kiváltó Totál Plán miatt. Az online térben rendeztek jelmezversenyt, farsangi ablakdíszítésre hívták a cellieket.

És miközben elkészült a múlt év összegzése – bár 2020 jóformán végig karanténhelyzetben telt, szinte meglepően sok programot sikerült tető alá hozni a színházi előadásoktól a koncerteken és kiállításokon, könyvtári eseményeken át a szakköri foglalkozásokig –, a 2021-es tervek megvalósulásában bíznak. Több pályázatot tartanak a tűzben (NKA, Déryné Program stb.), és bíznak a koronavírus-járvány elcsitulásában. Pálné Horváth Mária azt mondja, hogy a nehézségekkel teli múlt évnek pozitív hozadéka is van: megerősítette az egyébként is természetes együttműködési készséget, csúcsra járatta a kreativitást, elmélyültek az intézményi kapcsolatok.

A művelődési központ és a celli városi tévé között például szoros együttműködés alakult ki. A felvételek pedig az értékőrzést, dokumentálást is szolgálják.

Kiemelt képünkön: Pálné Horváth Mária, a Kemenesaljai Művelődési Központ és Könyvtár igazgatója: jól működtek és működnek az intézményi kapcsolatok

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában