horgász

2021.03.06. 07:00

Ki a legjobb Vasban? – Az idei versenysorozat májusban kezdődhet el

A profi és hobbi kategóriában is május 1-jén indulnak a versenyek. A szezon végi győztesek egész évre megnyerhetik horgászbérletüket. Mivel a helyek gyorsan fogynak, érdemes nevezni már most.

VN

A Vasi Vizek legjobb sporthorgásza versenysorozat már 12 éve népszerű a pecások körében

Fotó: VN/vasivizeken.hu

– A 2020. év ismert nehézségei ellenére, a hatósági előírásokat maximálisan betartva sikerült – egy kivételével – az összes versenyünket megszervezni. Amennyiben nem szól közbe a pandémia, idén is számos megmérettetésen vehetnek részt a pecások hobbi és versenyző kategóriában egyaránt – tájékoztatott Puskás Norbert, a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetségének ügyvezető elnöke.

A horgászversenyeken való részvétel továbbra is díjmentes, mindössze érvényes állami és területi jeggyel kell rendelkezni, viszont a versenyzői kategóriában indulni szándékozó horgászoknak továbbra is kötelező a versenyzői engedély kiváltása. Amennyiben a járványhelyzet miatt elrendelt veszélyhelyzet májusban is fennmarad, akkor kivételesen a hobbi horgászoknak is szükségük lesz versenyzői engedélyre, mivel sporteseményeken kizárólag regisztrált sportolók vehetnek részt.

A Vasi Vizek legjobb sporthorgásza versenysorozat már 12 éve népszerű a pecások körében
Fotó: VN/vasivizeken.hu

A profi horgászok országos előírások szerint versenyezhetnek, míg a hobbi horgászokra lazább előírások vonatkoznak, így például náluk lehetséges feederezni is.

A hobbi kategóriának kifejezett célja, hogy minél több horgásztárs próbálja ki a versenyzést barátságos keretek között. A szövetség a felnőttek mellett, a gyermek és ifjúsági horgászokra is számít, minden versenyen külön díjazzák a 18 év alatti hobbi ifjúsági kategóriában indulókat. Minden horgász, aki a szövetség egyik tagegyesületében váltotta ki engedélyét és nevez a szövetség által kiírt Vasi Vizeken kupákra, automatikusan részt vesz a XII. alkalommal meghirdetett Vasi Vizek Legjobb Sporthorgásza elnevezésű versenysorozatban is.

A tavalyi kiíráshoz képest lesz egy helyszínváltozás, a versenyzők ezúttal a Püspökmolnári-tó helyett a Zala megyei Kerkafalván gyűjthetik a pontokat, így május 1-jén számukra is megkezdődik a sorozat. A megadott fordulókból kategóriánként minimum három fordulón részt kell venni, hogy a versenysorozatban értékelve legyen a sporthorgász eredménye.

A versenysorozaton bárki elindulhat, de az összesített értékelésbe kizárólag a Vas megyei horgászszövetség tagszervezeteiben lévő tagoknak az eredménye számít bele. A kategóriák szezon végi győztesei elnyerik a vándorserleget és a Vasi Vizek Legjobb Sporthorgásza 2021 címet, valamint egy a 2022 évre érvényes éves területi jegyet a szövetség kezelésében lévő horgászvizekre, és kapnak az együttműködő sportáruház utalványaiból is.

A versenyek részletes kiírását és a versenyekre való regisztrációs felületet az érdeklődők megtalálják a szövetség honlapján, a vasivizeken.hu oldalon az események menüpont alatt. Ezúttal egymástól elkülönítve készült nevezési felület a hobbi (felnőtt, ifjúsági) és a versenyző kategóriában indulóknak.

A szervezők arra kérik a jelentkezőket, hogy fordítsanak kellő figyelmet arra, hogy a megfelelő kategóriába iratkozzanak fel. Helyszínenként, átlagban, legfeljebb 50-60 nevezést tud fogadni a szövetség, így nem érdemes késlekedni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában