Projekt

2021.03.20. 07:00

Kökény Kőszeghegyaljáról – Virtuális barangolás a Vas megyei értékek mentén

A Kőszeghegyalja értékei kerültek fókuszba a Vas Megyei Önkormányzati Hivatal Barangolás a megyei értékek mentén projektje keretében tartott virtuális kiránduláson, amelyet a velemi Stirling-villából indítottak.

Merklin Tímea

A velemi villától indult a virtuális kőszeghegyaljai kirándulás

Fotó: Szendi Péter

Az egyetemisták bevonásával szervezett programban Velem, Cák, Lukácsháza, Gencsapáti megyei értékekként is nyilvántartott értékeit mutatták be. Majthényi László megyei elnök elmondta: örül, hogy legalább lélekben ott lehet a villában, ahol számos olyan programot rendeztek, amelyek messze túlmutattak Velemen: idejártak a fafaragók alkotótáborba; a parkban létrehozták a Szent Korona-emlékhelyet; és a 80- as évek végén a Németh László Szakkollégium is tartott ott szemináriumokat. Dr. Kondora Bálint, a Vas Megyei Turizmus Szövetség elnöke arról beszélt: turisztikai szempontból Kőszeghegyalja az egyik legizgalmasabb része Vas megyének az Őrség, a Vasi Hegyhát, a Rábamente és Kemenesalja mellett.

A velemi villától indult a virtuális kőszeghegyaljai kirándulás
Fotó: Szendi Péter

Ha újraindul az élet, nem lesz nehéz elérni és meghaladni a korábbi vendégéjszakák számát. Vas megye északi része a megnyíló új források tekintetében kiemelt térség. Dr. Balázsy Péter hivatalvezető bemutatta a Velem, Cák, Lukácsháza, Gencsapáti értékeihez kapcsolódó fejlesztéseket, a résztvevők megismerhették a velemi gesztenyés buktát, a kökénylekvárt, a kőszegi borokat.

Láthattunk filmeket, és a Vas megyei értékek érintőképernyős bemutató szoftverét; ezek a megyei értéktár oldalán is elérhetők lesznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában