már tíz rackával végeztek

2021.03.17. 17:30

Kutyák ölték meg a háziorvos bárányait az egyik Vas megyei faluban

Már nem először történt meg, hogy bárányokat öltek falubeli kutyák. Első ízben tavaly nyáron szabadultak be a molnaszecsődi háziorvos birtokára. Akkor tíz bárányból hetet öltek meg. A hét végén újabb három racka esett áldozatul a két vérengző állatnak. Sikerült elfogni az egyik tettest. Nem a szomszédból, de egy utcabeli házból érkeztek a portyázó kedvű útonállók.

Gyöngyössy Péter

A gyermekorvos kertjében három racka esett áldozatul a kutyatámadásnak

Fotó: Szendi Péter

Amikor a molnaszecsődi doktor vasárnap este hazaért, még láthatta, amint az egyik kedvenc báránya a haláltusáját vívta. A másik két rackát akkorra már kivégezték a kutyák. Az elmúlt nyáron egyszer már tanúja lehetett annak, amint az utcából ismert, amúgy barátságos ebek kíméletlen gyilkosokká válnak. Akkor a tíz fiatal rackából hetet öltek meg. Világos és fekete színű is akadt a kis nyájban. Vasárnap estére már nem maradt egy sem.

Dr. Abdel Hameed, a Szudánból származó gyermekorvos nagy állatbarát. Molnaszecsődön egy 200 éves parasztházat újított fel. Itt régebben sokféle állata volt. Mostanra három páva, két gyöngytyúk és három macska maradt. Tavaly még tíz rackája is volt. Régebben voltak majmai is, de már megöregedtek és elpusztultak.

A gyermekorvos kertjében három racka esett áldozatul a kutyatámadásnak
Fotó: Szendi Péter

– Mindenfelé véres szőrcsomók hevertek, amikor vasárnap este megjöttem – meséli Abdel Hameed. – A gyilkos kutya még ott szaladgált a tetemek között. Sikerült bezárni, készítettem fotókat is. Ugyanaz az állat volt, mint amelyik a nyári vérfürdőt rendezte – mondta el. Majd így folytatta: – Engem nem az anyagi veszteség bánt. Éjszaka aludni sem tudtam, annyira felkavart az élmény. Ezeket a szépséges állatokat én neveltem, a négy óvodáskorú unokámnak a kedvencei voltak. Meg sem mertem mondani nekik, hogy mi történt velük. Attól lehet rettegni, hogy ezek a kutyák legközelebb az unokáimra támadnak – nyilatkozta lapunknak dr. Abdel Hameed.

Megkerestük a kutyák gazdáját, aki elmondta, rendkívül sajnálja a történteket, és családjával napokon belül szeretnék kárpótolni a doktor urat. Utánajártak, hol tudnának megfelelő rackákat vásárolni. Az asszonytól megtudtuk azt is, hogy maga is nagy állatbarát.

Megkerestük dr. Horváth Mihály Ferencet, Molnaszecsőd jegyzőjét, aki az eset kapcsán úgy fogalmazott: az állatvédelmi törvény bizonyos, közterületet érintő ügyekben a jegyzőt és a rendőrséget ruházza fel hatáskörökkel. A jegyzőt érdemes első körben megkeresni, aki, ha szükséges, bevon állatorvosi szakértőt, vagy az ügyet átteszi a rendőrségre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában