parkfenntartás

2021.03.18. 07:00

Nem adnak többé árnyékot – Jó néhány fát kivágtak a Gayer parkban

Kisgyermekeit rendszeresen itt sétáltató, levegőztető olvasónk jelezte, hogy a Gayer parkban kivágtak viszonylag sok fát, hiányozni fognak, amikor nyáron árnyék kellene. A fakivágások okáról és arról, hogy lesz-e pótlás, megkérdeztük a Szombathelyi Parkfenntartási Kft.-t és a szombathelyi önkormányzatot.

Merklin Tímea

Gayer Park, fakivágás 2021016 Szombathely Fotó: Unger Tamás UT Vas Népe

Fotó: Unger Tamás

A polgármesteri hivatalból azt a tájékoztatást kaptuk, hogy hat fát vágott ki az elmúlt időszakban a közterületi zöldfelületek kezelését ellátó Szombathelyi Parkfenntartási Kft. A fák idei pótlására a város költségvetése jelenleg nem biztosít fedezetet.

 

A Szombathelyi Parkfenntartási Kft.-től kapott tájékoztatás szerint a Gayer parkban egy kislevelű hársat, mert gyökérnyakban előrehaladt állapotú volt a korhadás, emiatt balesetveszélyes volt; egy közönséges gyertyánt ugyanezen ok miatt; egy közönséges lucot és három ore­goni hamisciprust azért kellett kivágni, mert kiszáradtak. A parkfenntartási vállalattól azt is megtudtuk, hogy a Gyöngyös-patak medrében az illetékes Nyugat-Dunántúli Vízügyi Igazgatóság végzett fakivágásokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában