A tábla már megvan

2021.03.13. 07:00

Szabadtéri ünnepi előkészületek Pápocon

A településen hagyomány, hogy a jeles napok és ünnepek közeledtével az alkalomhoz illő díszbe öltöztetik a falut.

Polgár Patrícia

20210312 Így készülnek Pápocon a nemzeti ünnepre, Nagyné Bak Annamária képviselő, Nováky Ernő polgármester, Imre Gézáné alpolgármester, Pápoc, Cseh Gábor, CSG, Vas Népe

Fotó: Cseh Gábor

A pápociak ezúttal a tavasz köszöntése mellett a forradalom hősei előtt tisztelegnek alkotásaikkal, a járványhelyzetben közös megemlékezést idén sem tarthatnak. – A helyi kötődésű szabadságharcosok tiszteletére elkészíttetett emléktábla átadóját a vírushelyzet miatt egy évvel elhalasztottuk, úgy éreztük, kisebb körben nem lett volna elég méltó a megemlékezés – tudtuk meg Nováky Ernő polgármestertől, aki hozzátette: a táblát már a jövő évi dátummal vésették. Mivel az ünnepség elmarad, a helyi gyerekek közreműködésével előre felvettek egy műsort, amit a település közösségi oldalán tesznek közzé hétfőn.

Az ünnepi dekorációt az idén is az Együtt Pápocért Faluszépítő Egyesület tagjai készítették. A tavalyról maradt, két, egyenként két és fél méteres kokárda a bolt előtt, illetve a faluközpontban kapott helyet. A polgármesteri hivatalra ezek kisebb változatát tették. Idén egy huszár- és egy Petőfi-figura készült, ezek a hősi emlékmű mellé kerültek a gyerekek keze munkáját dicsérő zászlók kíséretében.

Kiemelt képünkön: Nagyné Bak Annamária képviselő, Nováky Ernő polgármester, Imre Gézáné alpolgármester

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában