Magyar falu program

2021.03.08. 19:48

Több mint ötven millió forintot fordítanak utcafelújításokra Náraiban

Négy utcát érint az útfelújítás Náraiban, a munkálatok a Hősök terén megkezdődtek. A terep­bejáráson kértünk tájékoztatást.

Merklin Tímea

20210307 Útfelújítások Náraiban, Németh Tamás polgármester, Hende Csaba, Nárai, Cseh Gábor, CSG, Vas Népe

Fotó: Cseh Gábor

A Hősök tere és a Pacsirta utca a Magyar falu programban nyert 30 millió forintból újul meg, mellette egy másik pályázaton nyert több mint 20 millió forintból az Arany János és a Kossuth Lajos utca – tudtuk meg Németh Tamás polgármestertől, aki azt is elmondta: az önkormányzati önerőt mellérendelve több mint 50 millió forintot fordítanak most erre: komplett útalapozás, burkolatmegerősítés, fedlapok szintbe emelése, útpadkák újraépítése történik. A Hősök tere ezen a héten elkészül, két hónap múlva pedig a környező utcák.

Dr. Hende Csaba parlamenti alelnök úgy kommentálta: nem tud visszaemlékezni arra, hogy lett volna olyan év a rendszerváltozás óta, hogy ennyi minden készüljön Náraiban. Ez a Magyar falu programnak köszönhető, és a faluvezetésnek, amely minden pályázati alkalmat megragad – emelte ki. – Így könnyű őket támogatni: világos céljaik vannak, határozott kézzel vezeti a polgármester a község hajóját.

Németh Tamás elmondta még: több mint 180 millió forintot nyertek tavaly, az óvodába érkezik egy 5 millió forintos játszótér, 3 millió forintért kisgépeket vesznek, a sportkör nyert egy falubuszt.

Kiemelt képünkön: Németh Tamás és dr. Hende Csaba a terepbejáráson

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában