Esélyt kapott a robotikus terápiára

2021.04.10. 07:00

Elindulhat a gyűjtés a püspökmolnári fiú, Horváth Miki gyógykezelésére

Februárban írtunk a négyéves Horváth Miklósról, aki idegrendszeri sérülést követő agyi bénulással küzd, és a CsodaCsoport licitjén elért eredménye alapján esélyt kapott a Steps robotikus terápiára. Az édesanyja most jó hírről számolt be.

Tóth Kata

Horváth Miki az édesanyjával, Évával. Ha minden a tervek szerint alakul, júniusban utaznak Budapestre

Fotó: Szendi Péter

– Kedden Budapesten, a robotikus terápiás központban jártunk, ahol megvizsgálták Mikit, és felmérték az állapotát. Nagyszerű eredmény született, a kisfiunk alkalmas arra, hogy részt vegyen az intenzív rehabilitáción. Fantasztikus volt látni, hogy ugyanúgy „járt”, mint a többi kisgyermek, és látszott, hogy ő is élvezi ezt a számára új élményt. Összeállították nekünk a terápiás és a költségjavaslatot, így a napokban elindulhat a gyűjtés a CsodaCsoport Facebook-oldalán – árulta el Horváth Éva.

Horváth Miki az édesanyjával, Évával. Ha minden a tervek szerint alakul, júniusban utaznak Budapestre Fotó: Szendi Péter

Százórás terápiát javasoltak Mikinek. Ha minden a tervek szerint alakul, először június közepén utaznak Budapestre három hétre, utána négy hét szünetet kap a kisfiú. Újabb három hét terápia következik, aztán újabb szünet, végül újabb egy hét a szinten tartásért.

Aki támogatná a cerebral paresisszel küzdő fiúcska gyógy­kezelését, annak érdemes figyelnie a CsodaCsoport jótékonysági licitjét, amelyre felkerül Horváth Miki bemutatkozása. Nagy feladatot kaptak azzal is, hogy nyár elejétől olcsó albérletet, szálláslehetőséget kell keresniük négy hónapra Budapesten, a 9. kerületben. Mostantól ugyanis többhetes ott-tartózkodásokkal kell számolniuk. Ahogy azt korábban is írtuk, az előre tervezett terápiák, a budapesti utazások és ott-tartózkodások rendkívül költségesek.

Korábban írtuk:

https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/ujabb-eselyt-jelenthetne-a-kisfiu-szamara-a-robotterapia-4693438/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában