édes ünnep

2021.04.01. 14:00

Hol? Mi? Mennyiért? – megszemléztük az idei csokinyuszi kínálatot

Nyuszi vagy tojás, töltött vagy töltetlen: csoki nélkül nincs húsvét. Körbenéztünk, hol mit kapunk – és persze mennyiért.

Polgár Patrícia

Keresztényné Kövesdi Hajnalka és Baranyainé Szabó Marianna egy „bőségkosárral”

Fotó: Szendi Péter

Keresztényi Lajos, egy sárvári édességüzlet tulajdonosa elmondta: a legolcsóbb termékük az apró töltött tojás, aminek 39 forint darabja, a legnagyobb töltetlenek 500-600 forintba kerülnek. Nyuszifigurát már 99 forinttól lehet náluk kapni, a legdrágább darab 1290 forint, ez egy prémium csokoládékat gyártó márka terméke. Hozzáteszi: a boltban kizárólag valódi csokoládéból készült termékeket árulnak, tejbevonó masszából készült húsvéti édességeket ők nem tartanak készleten. A hálós, 20 darabos csokitojás 600 forint náluk. Népszerűek az előre elkészített húsvéti csomagok, melyek kis kosárkába helyezve várják a vásárlókat. Ezek 500-700 forintba kerülnek. Nyuszis táblacsokit 599 forintért kínálnak. A nagyobb csokoládémárkák desszertválogatással is készülnek az ünnepre. Ezek ára 1199 forinttól felmehet akár 2790 forintig is.

Keresztényi Lajos üzletében nyuszi formájú foszlós kalács is kapható 299–690 forintért, súlytól függően, valamint nyúl és tojás formájú islert is kínálnak. A legtöbbet a közepes méretű tejcsokoládé nyúlból adnak el húsvét előtt, ami középáron, 300 forint körül mozog. Hozzáteszi: a vásárlók egyre inkább a minőségi árut keresik. Inkább választják a minőségibb, különlegesebb termékeket a több, olcsóbb figura ellenében.

A szupermarketekben is megvásárolhatók hasonló termékek. A 125 grammos hálós töltött tojás megközelítőleg 500 forintba kerül. Az általunk talált legolcsóbb szupermarketes nyúl egy 28 grammos darab volt, ez 179 forintba került. Egy átlagos méretű nyúlfiguráért aztán helytől és minőségtől függően akár még 849 forintot is elkérhetnek. Egy 150 grammos mininyulakból álló csomag ára 499 forint. Az áruházláncok is kínálnak persze különlegesebb termékeket: a meglepetést rejtő húsvéti figura 599 forintba kerül, a plüssöt is tartalmazó édességválogatás ára 1395 és 2799 forint között mozog.

Kiemelt képünkön: Keresztényné Kövesdi Hajnalka és Baranyainé Szabó Marianna egy „bőségkosárral”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában