sporthorgászat

2021.04.24. 15:30

Horgászjegyek megváltása – SZÉP-kártyával online is intézhetik

Egy kormányrendeletnek köszönhetően év végéig a SZÉP-kártya minden alszámlájáról lehet területi horgászjegyet vásárolni.

VN

Fotó: VN/Vasivizeken.hu

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége területi horgászjegyei már 2014 óta megvásárolhatók a Széchenyi Pihenőkártya terhére. Eddig azonban kizárólag a kártya szabadidő alszámlájáról lehetett a területi horgászengedélyt megvásárolni. Egy új kormányrendelet lehetővé tette, hogy 2021. április 25. és 2021. december 31. között a kártyabirtokosok bármelyik alszámláról kiegyenlíthessék SZÉP-kártyás költéseiket. Vagyis: a szállás, illetve a vendéglátás alszámlán lévő összegből is tudnak a horgászok napi-heti, valamint éves területi jegyeket váltani.

– A SZÉP-kártyás horgászjegyváltás technikai és jogszabályi okok miatt a tagegyesületekben nem lehetséges, ezért kizárólag a Vaskeresztesi Horgászturisztikai Központban tudják ezt a fizetési módot választani a horgászok. Fontos, hogy a kiválasztott vasi területi jegy megvásárlása esetén, előzetesen minden kötelezettséget (állami horgászjegy, egyesületi tagdíj, MOHOSZ egységes szövetségi hozzájárulás, közösségi munka) teljesítenie kell a horgásznak az általa választott horgászegyesületben – tájékoztatott Puskás Norbert, a vasi horgászszövetség ügyvezető elnöke.

Ha ezeket a feltételeket teljesítette a horgász, akkor kétféle módon tudja megvásárolni a területi horgászjegyét. Vagy személyesen – időpont-egyeztetést követően – felkeresi a szövetség székhelyét, vagy az online előrefizetési rendszer segítségével kérvényezi a szövetségtől az adott területi jegy díjlehívását.

Személyesen intézett éves területi jegyvásárlásnál azonnal átvehető a horgászjegy, amennyiben a horgász igazolni tudja a kötelezően előírt egyesületi díjak megfizetését. Az internetes előrefizetés, telefonos ügyintézés esetén a szövetség ellenőrzi a kapcsolódó díjak beszedésének megtörténtét, és ha mindent rendben talál, elfogadja a lehívást, majd kipostázza a horgásznak a területi jegyét az általa megadott címre.

Azt javasolják, hogy a gyors és hatékony ügyintézés érdekében vegyék fel velük a kapcsolatot az alábbi telefonszámon: 06/94-506-835.

Kiemelt képünkön: Már nem csak a szabadidő alszámláról fizethető a horgászjegy

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában