egységben az erő

2021.04.24. 12:30

Közös a cél Csepregen: a város fejlődése

Az önkormányzat húszmillió forint forrás­igénnyel él a Mátyás utca felújítására. Most benyújtott pályázatuk az évek óta tartó tudatos városfejlesztés egyik eleme.

VN

Városháza, Csepreg 20210423, t, Vas Népe / Unger Tamás

Fotó: Unger Tamás

Hárominé Orbán Erika, a Gazdasági és Városfejlesztési Bizottság elnöke a közösségi oldalon is posztolta Ágh Péter országgyűlési képviselőnek és Majthényi László megyei elnöknek írott levelét. Kiemelte az eddigi és célul kitűzött utcafelújításokat, köztük a Mátyás utca ügyét.

Kérdésünkre Horváth Zoltán polgármester elmondta: folyamatosan keresik a lehetőségeket. A Mátyás utcára már tavaly is beadtak pályázatot, de nem nyert. Idén újra egyeztetett Ágh Péterrel, és kérte az országgyűlési képviselőt, hogy minden tőle telhetőt tegyen meg a pályázati sikerességük érdekében.

Ágh Péter úgy reagált, hogy számos régi tervet valósítottak meg, hiszen soha nem látott mértékű forrás érkezett. Megfogalmazta: a kiposztolt levél arra irányítja a figyelmet: mindenki, aki szereti a várost, a fejlődését kívánja.

– A 2019-es önkormányzati választásokon is ez volt a közös a korábbi polgármesterben, Vlasich Krisztiánban és a mostani városvezetőben, Horváth Zoltánban, és ez adhat ösztönzést azoknak, akik tehetnek Csepregért – mondta a képviselő. – Minden együttműködésre nyitott szereplővel közösen kell megtalálnunk azokat a sarokpontokat, amelyekre építkezhetünk. Ahogy arra Hárominé Orbán Erika is céloz, és amire Horváth Zoltán polgármester is utalni szokott: különösen fontos ez akkor, amikor egy új fejlesztési időszak küszöbén állunk. A párbeszéd közös felelősség a város érdekében.

Kiemelt képünkön: A városháza a Csepregért való együtt munkálkodás emblematikus épülete

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában