Fejlesztések

2021.04.09. 07:00

Lehetőségek a Rába-turizmusban

Második alkalommal szervezett online Rába-fórumot csütörtökön a Vas Megyei Turizmus Szövetség. A készülő Rába-stratégiához várták az érintettek elképzeléseit.

Tersztyánszky Krisztina

202007801 Körmend Kenutúra a Rába folyón. Fotó: Szendi Péter SZP Vas Népe

Fotó: VN-archív

A videokonferencián ezúttal a folyószakaszon érintett települések vízi turizmussal kapcsolatos tevékenységével ismerkedhettek meg a résztvevők, Alsószölnöktől Sárvárig. Elöljáróban Straub Ágoston, az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ munkatársa beszélt a szervezet tevékenységéről. Tavaly kezdtek el dolgozni azon, hogy felmérjék és lehetőség szerint hálózatba szervezzék a hazai folyókon meghonosult vízi turisztikai kezdeményezéseket. Forrásokat is tudnak mozgósítani erre a célra, csak a Rábával kapcsolatos fejlesztésekre jövőre másfél milliárdos költségvetési keretet szeretnének elkülöníteni.

Huszár Gábor és Bebes István a Szentgotthárdon, illetve Körmenden, jórészt a Kajak-Kenu Szövetség támogatásával létrejött fejlesztésekről, a Rába-turizmus gyakorlatáról számolt be. Sok hozzászólás támasztotta alá: biztonságos kikötési lehetőség, infrastruktúra, szálláshely kell még a partszakasz további pontjain is, hogy a Rába még vonzóbb turisztikai attrakció legyen.

Dr. Kondora Bálint megyei közgyűlési alelnök, a szövetség elnöke az ehhez igénybe vehető forrásokról adott számot.

Kiemelt képünkön: szó esett arról is: több kikötési pont kell a folyón

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában