Magyar Falu Program

2021.04.14. 17:30

Megújult a közösségi ház Cákon

A Magyar falu programban pályázott tavaly sikerrel az önkormányzat. Több mint 26 millió forintból jelentős fejlesztés történt a kultúrházban.

Vas Népe

Cák megújult a közösségi ház, Tóth Szabolcs polgármester, 20210413, Cák, Vas Népe / Unger Tamás

Fotó: Unger Tamás

A Közösségi tér ki-/átalakítás és foglalkoztatás – 2020 pályázaton nyert az önkormányzat. Az összegből sor került a közösségi ház épületén a homlokzati nyílászárók cseréjére, korszerűbb lett a fűtés, festési és burkolási munkákat is végeztek, és felújították a nagyterem és az iroda padozatát. Tóth Szabolcs polgármestertől megtudtuk: a nyílászárók helyére faablakok és biztonsági zárral felszerelt fa bejárati ajtók kerültek.

A belső helyiségek is új ajtókat kaptak. A fatüzelésű cserépkályhák megmaradtak, de elsődleges fűtési rendszernek kondenzációs gázkazánt építettek be radiátorokkal, amelyek így az egész épületet képesek fűteni. Jelentős fejlesztések történtek a belső terekben is: a falakat kijavították, kifestették, a nagytermet és a színpadot laminált parkettával, az irodát és a folyosót járólappal burkolták. A kazánt a folyosótól beépített szekrénnyel választották le. Álmennyezetet helyeztek fel, így a belmagasságok csökkentek. A tetőszerkezet teljes felújításával – egy újabb pályázattal – tud majd teljesen megújulni a ház.

Ágh Péter országgyűlési képviselő a felújítás kapcsán megjegyezte: – Cák komoly lépéseket tehetett kormányzati támogatások révén az elmúlt években: összesen 70 millió forintos forrás érkezett a településre. A Magyar falu program 26,2 milliós támogatásán túl a zártkerti fejlesztést 9,4 millió, az önkéntes tűzoltó egyesületet egymillió forint segítette. A műemlék pincesor felújítására 19 millió forintot biztosított a Belügyminisztérium, és friss hír, hogy az egyházi épített örökség pályázaton 15 milliót nyert el Cák. Mindezek a kormányzati források közös munkánk révén váltak elérhetővé.

Kiemelt képünkön: Tóth Szabolcs abban bízik, hogy a járványhelyzet után újra élettel telik meg az épület

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában