Ne féljünk cselekedni!

2021.04.12. 11:00

Mindenki tud segíteni rosszullét esetén

Egy hete civil segítséggel élesztettek újra egy férfit Kőszegen. Hiába voltak azonban sokan a közelben, legtöbben nem álltak meg segíteni. Köcse Tamást, a megyei vezető mentőtisztet az emberek hajlandóságáról kérdeztük.

Tóth Dóra

20210108 Beoltatta magát Köcse Tamás vezető mentőtoszt, Szombathely, Cseh Gábor, CSG, Vas Népe

Fotó: Cseh Gábor

– Természetesen a szándék és képesség eltérő mindenki esetében, de fontos, hogy mindenki tud valamiben segíteni – mondja a mentőtiszt.

A mentésirányítók tapasztalatai szerint a szinte naponta előforduló közterületi össze­eséseknél – aminek egy lehetséges oka a keringésmegállás is – gyakori, hogy többen vannak jelen. Szerencsére elmondható és a megye lako­sait dicséri, hogy szinte mindig akad valaki, aki a segélyhívás során kapott instrukciókat hajlandó és képes követni, így valósulhat meg a hatékony segítségnyújtás.

– Szeretném felhívni a figyelmet, hogy ha egyedül vagyunk ott egy ilyen esetnél, próbáljunk segítséget kérni másoktól, hiszen lehet, hogy több emberre lesz szükség – emeli ki Köcse Tamás.

Zárásként a mentőtiszt azt tanácsolja: gondoljunk arra, hogy a rászorulókon való segítés közös haszon, hiszen mi is kerülhetünk bajba, másrészt jó érzéssel mondhatjuk, hogy megtettük, amit lehetett!

Kiemelt képünkön: Köcse Tamás: mindenki tud valamiben segíteni

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában