Átadták

2021.04.30. 07:00

Mintegy 23,2 millió forint pályázati támogatással készült el az új bükfürdői tourinformiroda

Csütörtökön adták át és holnap nyit hivatalosan. Remélik, hamarosan a fürdő is fogadhat ismét vendégeket.

Bakos Ágnes

Tourinformiroda átadás, 20210429, ut, Lukácsháza, Vas Népe / Unger Tamás

Fotó: Unger Tamás

2002-ben nyílt az első tourinformiroda Bükön, a művelődési háznál – idézte fel az új, dupla iroda tegnap tartott avatásán dr. Németh Sándor, Bük polgármestere. Úgy fogalmazott, hogy eddig a vendégeket igyekeztek az irodába „vinni”, most az új helyszínnel eléjük mennek, hiszen a fürdő bejárata mellett alakították ki.

Az irodanyitás fontos állomás a fejlesztések sorában – mondta Boros László Attila, a Büki Gyógyfürdő Zrt. vezérigazgatója. Tavaly augusztusban benyújtott pályázatuk volt sikeres, több mint 23 millió forintból alakították ki a dupla irodát. A kerékpárkölcsönzésnek is van helye, ahogy a helyi, környékbeli termékeknek is – sorolta.

– Éppen néhány perce zárult a hatósági bejárás, a fürdő kész az újranyitásra – mondta az irodaavatón a vezérigazgató.

Horváth Péter, a Kisfaludy 2030 Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. vezérigazgatója emlékeztetett, hogy a bük–sárvári térség az ötödik legnépszerűbb, és 107 ezer vendégéjszakát foglaltak már ebben a régióban az idei nyárra.

Kiemelt képünkön: Dr. Németh Sándor is mondott köszöntőt az iroda avatóján

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában