Mandulás kalács

2021.04.04. 07:00

Olvasónk édesanyjától örökölte a receptet

Varga István Tiborné olvasónktól kaptuk a húsvéti kalács édesanyjától örökölt receptjét is.

Tersztyánszky Krisztina

Fotó: Shutterstock

Hozzávalók: 60 deka rétesliszt, 3 deka friss élesztő, 2 tojássárgája, 2 evőkanál étolaj, csipet só, egy evőkanál cukor, szükség szerint tej.

Az élesztőt a cukros tejben felfuttatjuk, majd a liszttel, a tojássárgájával, csipet sóval, szükség szerinti langyos tejjel alaposan összedolgozzuk és bedagasztjuk. Ha már sima, egyenletes a tészta, akkor dolgozzuk bele az olajat, és kilisztezett edényben, tetejét liszttel meghintve, langyos helyen duplára kelesztjük. Ezután három részre osztjuk és egyforma fonatokat készítünk belőle. Ezeket kizsírozott tepsibe rakjuk, tojássárgájával megkenjük és sűrűn meghintjük szálkásra vágott mandulával. 180 fokos sütőben körülbelül 35 percig sütjük.

A mandula különleges látvánnyal és ízzel gazdagítja a kalácsunkat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában