költségvetés

2021.04.21. 07:00

Ötvenmillió forint jut Szentgotthárdon a helyi sportra

A sportra szánt költségvetéséből a város önkormányzata ebben az évben 8 millió forintos keretet biztosít a versenysport közvetlen támogatására. A veszélyhelyzet miatt a feladat- és hatásköröket a polgármester gyakorolja, aki a döntés meghozatala előtt ezúttal is egyeztetett az illetékes bizottság tagjaival.

Tersztyánszky Krisztina

20210306 Szentgotthárd Thermalpark-Szentgotthárd–Répcelaki SE teke Szuperliga-mérkőzés. Fotó: Szendi Péter SZP Vas Népe

Fotó: VN-archív/SZP

A határozat alapján az idei keretet két részletben utalják, első körben most 4,3 millió forint támogatást osztottak fel a helyi sportegyesületek között. Támogatásban részesültek a VSE, a Rábatótfalui SE és a Máriaújfalu SE labdarúgói, a VSE és Máriaújfalu SE kézilabdázói, a Thermalpark Szentgotthárd, a VSE tekeszakosztály, a Synergy Fittness Szentgotthárd SE, a VSE Szent Sebestyén íjászkör szakosztálya, a VSE asztalitenisz-szakosztálya és a Skorpió Kick-Box SE. A második keretosztás augusztus végén várható.

A közvetlen anyagi hozzájárulás mellett az önkormányzat a tornacsarnokot jelentős kedvezménnyel, a műfüves pálya használatát pedig teljesen ingyenesen biztosítja a helyi sportegyesületek számára.

A versenysport-támogatáson túl a városi sporttelep üzemeltetésére és karbantartására mintegy 11 millió forintot, a sportegyesületek taopályázatainak önrészére 13 millió forintot, diáksportra 0,5 millió forintot, a gördeszkapark, mint legújabb sportfejlesztés megvalósításához további 11,5 millió forintot különített el az önkormányzat az idei költségvetésében.

Mindezek mellett a Szentgotthárdi Kézilabda Klub beruházásában korábban félbemaradt, most önkormányzati koordinációval megvalósuló sportcsarnok- és parkolóépítés is a végéhez közeledik a városi sporttelepen.

Kiemelt képünkön: A tekeszakosztály is kapott támogatást

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában