Nagy nevekkel

2021.04.28. 07:00

Rangos MMA-szemináriumot tartanak Szombathelyen

MMA-szemináriumot tartanak május 15-én a Haladás Sportkomplexum birkózócsarnokában. A fizikai felméréssel egybekötött edzésen ringbe száll Hatos Gábor is.

Pum András

Makai Renátó is Szombathelyre érkezik

Fotó: VN/Őze-Guth Szilvia

Május 15-én MMA-szemináriumot rendeznek a Haladás Sportkomplexumban. A Sárközi Róbert profi MMA-szemináriumon olyan kiváló harcosok vesznek részt, mint Molnár Benjamin MMA magyar és német bajnok, combat wrestling világbajnok, Makai Renátó WKF interkontinentális profi MMA bajnok és nem utolsósorban Hatos Gábor korábbi olimpiai-, világ- és Európa-bajnoki bronzérmes birkózó – Sambo világbajnoki ezüst érmes sportoló. A felmérésen a legjobbaknak esélyük van amerikai versenyzésre.

– Az MMA, azaz a mixed martial arts, vagy kevert harcművészetek olyan küzdősport, mely megengedi az ütést, rúgást és a földharcot

egyaránt, állva és földön is – tudtuk meg Őze-Guth Szilviától, az esemény főszervezőjétől. – Különféle küzdősportok és harcművészetek technikáit vegyesen alkalmazzák. Célom a sportág népszerűsítése a térségben, hiszen rengeteg nagy küzdősportmúlttal rendelkező klub és versenyző van a régióban.

Makai Renátó is Szombathelyre érkezik
Fotó: VN/Őze-Guth Szilvia

Ezért gondoltuk, hogy összehívjuk a térség MMA harcosait Sárközi Róbert segítségével, aki pár hete tért haza Amerikából, ahol a leghíresebb MMA harcosokkal edzett együtt – az UFC igazolt versenyzőivel. Nem először érkezett haza nagy tapasztalatokkal, ezért éppen itt az ideje, hogy a magyar harcosok világhírnévre tegyenek szert. Ami a helyszínt illeti, választásunk a Haladás Sportkomplexumra esett, amely lehetővé teszi a magasan képzett sportolók felkészülését. Ezért külön köszönet a komplexum ügyvezető igazgatójának, Gál Sándornak és a HVSE sportmenedzserének, Szántó Erzsébetnek.

– Szívesen tettem eleget a meghívásnak, korábban több gálán is dolgoztunk együtt Szilviával – szögezte le Sárközi Róbert. – A régió remek lehetőséget és kellő harcost is tartogat számunkra. Célom, hogy minél több magyar versenyző juthasson ki Amerikába. Ezért itthon most őszig négy-öt válogatóversenyt rendezünk, közülük kerülnek ki az igazán jók. Vannak már kiszemelt versenyzőnk is, nekik szervezés alatt van a felhozó meccsük – mondta. Az esemény zárt kapuk mögött zajlik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában