Keresd meg a zöldet!

2021.04.30. 07:00

Zöld varangyot ábrázoló rajzokat várnak egy pályázatra

A Magyar Madártani Egyesület kétéltű- és hüllővédelmi szakosztálya az év kétéltűje programhoz kapcsolódva rajzpályázatot hirdet Keresd a zöldet! címmel. A rajzpályázat célja, hogy szélesebb körben megismertessék és megszerettessék hazánk e különleges kinézetű, hasznos békafaját. A pályázatra zöld varangyot ábrázoló rajzokat várnak, amiket ma kell beadni.

Polgár Patrícia

A zöld varangy a 2021-es év kétéltűje. Ennek kapcsán öt kategóriában (óvodás, alsó tagozatos, felső tagozatos, középiskolás, felnőtt) várja a Magyar Madártani Egyesület a pályaműveket. Minden kategóriában a három legjobbnak ítélt pályamunkát díjazzák. Aki siet, ma még benyújthatja a pályázatot.

Pályázni kizárólag elektronikus úton lehet, postai úton történő beküldésre nincs lehetőség. Pályázónként kizárólag egy rajzot fogadnak el. Ezek készülhetnek grafittal, színes ceruzával, filctollal, zsírkrétával, tussal, temperával, vízfestékkel vagy vegyes technikával.

A rajzot beszkennelve várják a [email protected] e-mail-­cím­re. A részvétel feltétele egy, a madártani egyesület honlapján, a pályázati felhívásnál megtalálható űrlap kitöltése. Kizárólag olyan alkotással lehet pályázni, amely más pályázatokon még nem vett részt.

Minden kategória díjazottjainak az év kétéltűjével kapcsolatos nyereményeket postáznak. A nyerteseket május 10-én, hétfőn e-mail­ben értesítik, de a névsor elérhető lesz a www.mme.hu/khvsz honlapon is, ahol a nyertes pályamunkákat is bemutatják.

A pályázók számára inspirációt nyújthatnak az alkotásban a Magyar Madártani Egyesület honlapján, illetve a témában közzétett cikkek. Olvasgatás közben pedig kiderülhet, nem is olyan nehéz megszeretni az év kétéltűjét, a zöld varangyot!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában