Rendezvény

2021.05.18. 11:30

A közösségképzésről tanulhattak a fiatalok Szombathelyen

A Nemzeti Ifjúsági Tanács (NIT) Tavaszi Közösségképző rendezvényének megnyitóját az Agora Sportházban tartották.

Vas Népe

20210517 Hende Csaba Országgyűlési képviselő, Nemzeti Ifjúsági Tanács Tavaszi Közösségképző, Szombathely, Cseh Gábor, CSG, Vas Népe

Fotó: Cseh Gábor

A közösségképző rendezvény célja a résztvevők tudásának bővítése, a szektor és a szervezetek működésének fejlesztése, olyan területeken, mint a közösség- és hálózatépítés, a projektmenedzsment és pályázatírás, a szervezeti kommunikáció, döntéshozatal és vezetői minták elsajátítása, az ifjúsági szervezetek felépítésének mikéntje. Az Agora Sportházban a NIT alelnöke, Djogni Joel Ségnon köszöntötte a jelenlévőket.

Dr. Hende Csaba parlamenti alelnök köszöntőjében arról beszélt a fiataloknak, hogy Szombathely az egyik legrégebbi magyar település, és az ipari-gazdasági változásoknak köszönhetően olyan fejlődésen ment keresztül, ami nagyszerű jövő elé állítja. Biztatta a résztvevőket, hogy ismerjék meg egymást és a várost, amely a múlt és jövő találkozási pontja.

Mohay Gergely, a Miniszterelnökség Fiatalokért Felelős Főosztály vezetője úgy szólította meg a résztvevőket, mint leendő vezetőket, akiknek szava van, így befolyása is. Amint mondta, a NIT rendezvényein látta, hogy sok új egyesület, közösség jött létre, de a járvány alatt a kezdődő formációk közül sok széthullott, a jelenlévők feladata, hogy feltámasszák, reorganizálják és menedzseljék ezeket.

Dr. László Győző, Szombathely alpolgármestere is köszöntötte a fiatalokat, azt kívánva, hogy érezzék jól magukat itt. Végül a rendezvényt Hegedűs Zoltán, a NIT elnöke nyitotta meg. Rámutatott: a járvány előtt a civil szektorban 60 ezer szervezet működött a legutóbbi felmérés szerint, ezek jelentős része leállt, és nem fog tudni újra elindulni, ezért különösen fontos, hogy segítséget kapjanak.

Kiemelt képünkön: Dr. Hende Csaba a NIT-es program megnyitóján

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában