Egy rakat művészet

2021.05.03. 11:30

A Savaria mozi kirakatában nyílt rendhagyó tárlat

Művészetis hallgatók munkái díszítik egy hónapon keresztül a Savaria mozi kirakatait. Az értelmezésben QR-kódok segítenek.

Budai Dávid

Rakat,Elte Sek, Fazekas Petra Réka, Szekér Csongor, Svertsits Anna, 2021.04.30. Szombathely ut, Vas Népe / Unger Tamás

Fotó: Unger Tamás

Az ELTE SEK vizuális művészeti tanszék hallgatóinak munkáiból pénteken nyílt kiállítás az Savaria moziban. Az év elején, az Agora Szombathelyi Kulturális Központ megkeresésére az ELTE képalkotás szakos hallgatói egy belső pályázat útján kaptak bemutatkozási lehetőséget. A hallgatók jelentkezhettek akár az elmúlt évben készült diplomamunkával, akár épp futó, friss alkotói projektekkel vagy kifejezetten a félig nyitott, kirakati helyzetre szabott helyspecifikus művekkel.

A szervezők az üveggel elválasztott tér áthidalásának érdekében kiemelten törekedtek az interaktív hatás megteremtésére, a közönség bevonására. Így minden kiállítóablakhoz elhelyeztek egy QR-kódot, amelynek a beolvasásával egyegy rövid bemutatást, értelmezést hallgathatunk meg az alkotók tolmácsolásában.

A szervezők előszavából kiderül, azzal, hogy a művek a nap bármely szakában elérhetők, olyan jelentésrétegeket csalnak elő a munkákból, amelyek egy zártabb, klasszikusabb galériás kiállítási közegben nem feltétlen kerültek volna a felszínre. A kiállítás május 30-ig tekinthető meg a mozi üvegkirakatában.

Kiemelt képünkön: Fazekas Petra Réka, Szekér Csongor, Svertsits Anna az egyik kiállítóablak előtt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában