Turisztikai funkció

2021.05.11. 07:00

Átalakul az Ezredesház Vasváron – Biciklispihenő, kávézó is lesz

Jól halad a Békeház melletti Ezredesház átalakítása: turisztikai funkciót kap az épület – mondta Tóth Balázs polgármester.

Pogács Mónika

Fotó: PM

A Tretter-kertben található Ezredesház kerékpáros-pihenő lesz – egyben a nemzetközi Eurovelo egyik állomása –, helyi terméket árusító sarkot, kis kávézót is kialakítanak a mintegy 80 milliós pályázati forrásból. Az önkormányzat reményei szerint a helyiek kedvelt új közösségi terévé is válik ez a komplexum. A beruházás befejezése nyár közepére várható.

A kerékpárospontra az érkezők biztonsággal letehetik járművüket, a konyharészen ételt melegíthetnek, lesz mód tisztálkodásra, mosásra. Tóth Balázs a város és a kerékpáros turizmus kapcsolatát előremutatónak és lehetőségekkel telinek értékeli:

– Egyre több gyermekcsoport, iskolai osztály jön kirándulni Vasvárra és térségébe. Sok túrakerékpáros a sportteljesítmény érdekében biciklizi be a Hegyhátat. A harmadik típusú látogatói csoportot azok jelentik, akik a város által szervezett, kiajánlott utakra érkeznek, jellemzően Budapestről és más nagyvárosokból.

Átalakul az Ezredesház, biciklispihenő, kávézó is lesz itt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában