Ügyészségi hírek

2021.05.28. 07:00

Édesanyját ütötte, most felelhet érte

Volt, aki az ismerőse kocsiját törte össze részegen, más a sajátját. Akadt, aki édesanyját ütötte ököllel, más pedig az élettársa autójának kerekeit szúrta ki. Rövidesen mindannyiuknak felelniük kell tettükért.

Vas Népe

Az aktuális vádemelésekről tájékoztatott a Vas Megyei Főügyészség. Ezek szerint börtönbe küldené a Szombathelyi Járási Ügyészség azt a szombathelyi rovott múltú férfit, aki idén februárban úgy megütötte édesanyját, hogy azzal neki nyolc napon túl gyógyuló sérülést okozott. A férfi ellen súlyos testi sértés bűntette a vád.

Az ügyészi indítvány szerint viszont pénzbüntetéssel és járművezetéstől való eltiltással megúszhatja az az idős férfi, aki idén áprilisban súlyosan ittas állapotban Szombathelyen, a Dolgozók útján áttért a szemközti sávba, s az útpadkán álló villanyoszlopnak ütközött.

A Körmendi Járási Ügyészség az ellen a férfi ellen emelt vádat, aki tavaly decemberben egy őrségi disznóölésről annak ellenére vitte el ismerőse autóját, hogy az erre nem adott engedélyt. Az egyébként jogosítvánnyal sem rendelkező vádlottnak könnyű dolga volt az indítással, hiszen a slussz- kulcs az autóban volt, mivel azonban részeg volt, a vezetés már nem ment olyan könnyen, így rövidesen árokba hajtott, félmilliós kárt okozva ezzel az autó tulajdonosának. Ő maga a balesetet könnyű sérülésekkel megúszta.

A Sárvári Járási Ügyészség pedig azért emelt vádat, mert egy férfi tavaly októberben, miután összevitatkozott élettársával, kiszúrta a nő mindkét autójának gumiabroncsait. A rongálással a vádlott több mint 140 ezer forint kárt okozott.

Utóbbi két esetben az ügyész­ség nem fogalmazott meg indítványt, a vádlottak büntetőjogi felelősségéről a bíróság dönt majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában