Királydió, szeder és platán

2021.05.25. 07:00

Harminc fa cseperedik Kemenespálfán, liget készül: az országos programban nyertek

Közösségi programok, aztán hamarosan szüret helyszíne lesz a liget, amit a településfásítási program nyomán alakítottak ki Kemenespálfán.

Bakos Ágnes

Fotó: Szendi Péter

Télen szánkózni járnak a település határába a fiatalok, a szánkók a következő hóeséskor egy új ligethez csúsznak a domb aljába: királydió, fehér szeder és platán cseperedik. Harminc fát ültettek el az önkormányzat munkatársai, a képviselő-testület tagjai és helyi vállalkozók, az Agrárminisztérium településfásítási programjában voltak sikeresek – mondta el Németh Zoltán.

A polgármester kiemelte, hogy a környezetvédelem mellett a közösségépítés is célja a fatelepítésnek, és az is, hogy Kemenespálfa dísze legyen a liget. Úgy választottak fafajokat, hogy azok termése is hasznos legyen, ezért ültettek tíz-tíz királydiót és fehér szedret. A többi tíz platán, azok a tartósságot és az életigenlést szimbolizálják, mert ilyenek a kemenespálfaiak – fogal­mazott.

A faültetésen méltatta a helyiek lendületét Marton Ferenc, a Vas Megyei Közgyűlés alelnöke, sorolta a falugondnoki busz beszerzését és a faluház fejlesztését is.

Kiemelt képünkön: Marton Ferenc, Tömböly Béláné, Miklós Erika, Németh Zoltán

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában