Nemes kezdeményezés

2021.05.07. 07:00

Néhány nap alatt megtelt kupakokkal a rábapatyi szív

Egy hete állították fel a termelői piacon a kupakgyűjtő szívet. A kupakok gyűjtésére eddig is volt lehetőség a helyszínen szombatonként. Ezentúl bárki, amikor kedve tartja, csatlakozhat a nemes kezdeményezéshez – ezt sokan már az első hétvégén meg is tették: szatyrokkal, zsákokkal vitték a kupakot.

Polgár Patrícia

20210506, Kupakgyűjtőszív létesült Rábapatyon Desits Zoltán jóvoltából, Rábapaty, Cseh Gábor, CSG, Vas Népe

Fotó: Cseh Gábor

A rábapatyi kupakgyűjtő szív Desits Zoltán felajánlásából kerülhetett a falu központjába. A férfi szombatonként húsáruit kínálja a piacon. Mint mondta, ezeken az alkalmakon látja, hányan hoznak magukkal kupakokat a bevásárlásra.

– Nagy népszerűségnek örvend a kupakgyűjtés a piacon, szerettem volna, ha a hét minden napján lenne egy hely, ahova tudnák hozni az emberek – hangsúlyozta. Hozzátette, a kupakokat beteg gyerekeknek ajánlják fel. A gyűjtőt múlt csütörtökön állították fel, hétfőn már el is lehetett szállítani az első adag kupakot. Az adományból két beteg gyermek, Gombkötő Emili és Horváth Noel is kapott. Desits Zoltán elmondta: sokan visznek kupakot a környező településekről a gyűjtőbe, észrevétele szerint főleg családos emberek. Szerinte őket még inkább megérinti a gyerekek története, szeretnének rajtuk segíteni.

Kiemelt képünkön: A kupakgyűjtő szívet a termelő piac egyik árusa, a falubeli Desits Zoltán állíttatta

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában