Helyi közélet

2021.05.18. 09:00

Nyitnak a könyvtárak közönségterei is

A korlátozó intézkedések enyhülésének köszönhetően ismét tárt karokkal várja olvasóit a Berzsenyi Dániel Megyei Hatókörű Városi Könyvtár.

Tóth Dóra

BDK, könyvtárnyitás, Nagyváradi Nóra, Baráthné Molnár Mónika 20210517, ut, Szombathely, Vas Népe / Unger Tamás

Fotó: Unger Tamás

– A könyvtár május 3-ától várja az érdeklődőket, és a könyvterasz funkció is működik. Védettségi igazolvánnyal a belső terek is használhatóak, ha az nincs, az épület előtt, a már megszokott formában, előzetes igénylés után vehetőek át a könyvek – tudjuk meg dr. Baráthné Molnár Mónika igazgatótól.

A könyvtárosok úgy látják, a teraszra még nagy igény van, a nyitás egyébként is az óvatos tapasztalatszerzés időszaka: – Olvasóink nagyon türelmesek és megértőek, ezért hálásak vagyunk. Hétfőtől a központi könyvtár már a pandémia előtti nyitvatartás szerint működik. A fiókkönyvtárak is most állnak vissza a járvány előtti működésre. A Jáki úti és a Hunyadi úti fiókkönyvtár mától, a szentkirályi kölcsönzőhely május 22-étől fogadja közönségforgalmi tereiben is az érdeklődőket. Kámonban pedig május 25-étől új helyen, az arborétumnál felépített ökokönyvtárban várják az olvasókat.

Kiemelt képünkön: Védettségi igazolvánnyal várják az olvasókat

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában