Elégedetlen lehet a polgármester

2021.05.26. 10:00

Szombathelyi városvezetés – változások várhatók

Elveszi a sport ágazat felügyeletét Horváth Attila alpolgármestertől Nemény András. A területért június 1-je után László Győző felel.

Vas Népe

Egy éve vezetik a várost: dr. Horváth Attila, Horváth Soma, dr. László Győző alpolgármesterek és dr. Nemény András polgármester

Fotó: Cseh Gábor

Úgy tűnik, elégedetlen lehet Nemény András a sport ágazat területén végzett városvezetői munkával, miután a polgármester egyik előterjesztéséből kiderült, annak felügyeletét június 1-jétől Horváth Attila alpolgármester helyett László Győzőre bízza. Így a többi között a Falco KC Szombathely Kft.-hez, a Szombathelyi Sportközpont és Sportiskola NKft.-hez, a Haladás Sportkomplexum Fejlesztő NKft.- hez és a Szombathelyi Haladás Labdarúgó és Sportszolgáltató Kft.-hez kapcsolódó döntések előkészítése és végrehajtása is László Győzőhöz kerül át.

A terület önkormányzati jelentőségét jól mutatja, hogy a sport ágazatra az előző évben majdnem 1 milliárd forintot fordított a város.

Az általános polgármester- helyettes számára a pandémia évében valószínűleg kevés teendővel jártak a szombathelyi rendezvények és protokolláris események. Itt is módosít Nemény András, az ezekhez kapcsolódó városvezetői feladatkör június 1. után Horváth Soma alpolgármesterhez tartozik. Utóbbihoz kerül a turisztika területe, így a Savaria Turizmus Nonprofit Kft. felügyelete is.

Horváth Attila pedig a jövőben azért (is) felel, hogy olyan javaslatokat dolgozzon ki, amelyekkel hatékonyabbá tehetik az önkormányzati gazdasági társaságok működését.

Emellett a jövőben az alpolgármesterhez tartozik a Nyugat-Dunántúli Regionális Önkormányzati Hulladékgazdálkodási Társulás felügyelete is – derült ki az előterjesztésből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában