beruházás

2021.05.04. 07:00

Többfunkciós mezőgazdasági gépjárművel gazdagodott Nemeskeresztúr

A csaknem három hektáron elterülő gyümölcsös rendben tartásához nyújt majd segítséget a részben pályázati forrásból vásárolt traktor.

Cseh-Egyed Bernadett

20210502 Traktorral és mezőgazdasági gépekkel gazdagodott a falu, V. Németh Zsolt OGY képviselő, Zömbik János polgármester, Nemeskereszttúr, Cseh Gábor, CSG, Vas Népe

Fotó: Cseh Gábor

A korábbi konzorciumi partner visszalépése miatt csak másodszor, de végül sikeresen indult Nemeskeresztúr a Vidékfejlesztési programban a Külterületi helyi közutak fejlesztése, önkormányzati utak kezeléséhez, állapotjavításához, karbantartásához szükséges erő- és munkagépek beszerzése címmel meghirdetett pályázaton. A hivatalos átadón V. Németh Zsolt kiemelkedő nemzeti értékek felügyeletéért felelős miniszteri biztos, a térség or szág gyűlési képviselője úgy fogalmazott:

– A sírból hoztuk vissza ezt a pályázatot. Nekem az a dolgom, hogy segítsem az egyes településeket, de a sikerhez kellett a polgármester kitartása és szívóssága is. Méltatható és példaértékű, hogy egy ekkora faluban ilyen mértékű eszközbeszerzés valósulhatott meg.

Zömbik János polgármester elmondta: a tavalyi sikeres gazdálkodásuknak köszönhető, hogy biztosítani tudták a szükséges önerőt a pályázathoz. A többfunkciós traktor egyébként mintegy tíz és félmillió forintba került. A többi közt hótoló lapát vagy ágdaráló is csatlakoztatható rá, amely nagy segítséget jelent a majdnem háromhektáros gyümölcsös karbantartása során. A település önerőből további eszközöket, háti motoros permetezőt, fűkaszát, fűnyírót, kompresszort és lombfújót is vásárolt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában