Utánajártunk

2021.05.17. 18:05

Újabb megdöbbentő részletek derültek ki a szombathelyi csecsemő halálával kapcsolatban

Ahogy beszámoltunk róla, szombaton délelőtt egy csecsemő holttestét találták az egyik Barátság utcai négyemeletes társasház egyik lakásában.

Tersztyánszky Krisztina

20210517 Barátság utcában holtan találtak egy csecsemőt, Szombathely, Cseh Gábor, CSG, Vas Népe

Fotó: Cseh Gábor

Szombaton reggel hét óra körül a mentők egy nőt szállítottak el a lakásból, majd később bünügyi helyszínelők nyomokat rögzítettek a lakásban, később pedig a halottszállítók egy kisgyermek holttestét vitték el.

Az esemény harmadnapján próbáltunk közelebbi információkat szerezni az esetről. Magát megnevezni nem kívánó informátorunk szerint a gyermek az éjszaka folyamán a lakásban születhetett, ám a szülés közben komplikációk léphettek fel, ami miatt a gyermek elhalálozott. A nőt a házból elszállító mentőszolgálat nem kívánt nyilatkozni, a folyamatban levő rendőrségi nyomozásra hivatkozva. A szülés tényét azonban valószínűsíti a Markusovszky kórháztól kapott szűkszavú tájékoztatás, hogy a nőt a szülészetre szállították be, ahol szülés utáni ellátásban részesült. Próbáltunk érdeklődni a védőnői szolgálatnál is, ahol szintén azt a választ kaptuk, hogy személyiségi jogok miatt nem adhatnak tájékoztatást arról, hogy az illető hölgy megjelent-e nőgyógyásznál, és így látókörébe került-e a terhesgondozásnak, illetve a védőnői hálózatnak, vagy sem. Egy általunk megkérdezett szakember az ügytől függetlenül arról tájékoztatott: előfordul, hogy egy kismama valamiért nincs tudatában a várandósságának vagy éppen el akarja titkolni azt, s ebben az esetben a terhesség külső jelei sem mutatkoznak annyira szembeötlően az asszonyon.

Fotó: Cseh Gábor

A házban élő szomszédok szerint a fiatal pár kevésbé kapcsolódott bele a lakóközösség életébe, nem sokat tudtak róluk. Kedves nőnek ismerték a pár hölgytagját, aki kerékpárral járt dolgozni, és nem is látszott rajta, hogy terhes.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság – amely bűntetőeljárásban vizsgálja az eset körülményeit – újabb megkeresésünkre azt válaszolta, hogy a nyomozás érdekeire tekintettel jelenleg nem áll módjukban bővebb információt adni az esetről.

Kapcsolódó cikk:

https://www.vaol.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/kisbaba-holttestet-talaltak-meg-egy-szombathelyi-lakasban-4930615/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában