Sok a reklamáció

2021.05.27. 09:00

Veszélyek az új szombathelyi kerékpárúton

Már használják a biciklisek és a gyalogosok a frissen burkolt új járdát és kerékpárutat a Szent Imre herceg utcában. Miközben megkezdődött a milliárdos építkezés műszaki átvételi folyamata, egyre több probléma vetődik fel.

Gyöngyössy Péter

Kerékpárút , útfelújítás, Horváth Gábor, 20210526, ut,Szombathely, Vas Népe / Unger Tamás

Fotó: Unger Tamás

Lassan befejeződnek az útépítési munkák, és lehetne örülni a működő csapadékvíz-elvezető rendszernek, az új járdaburkolatnak és a széles kerékpárútnak. Aki azonban kipróbálta, nem minden tekintetben elégedett a végeredménnyel. Olvasónk egyenesen életveszélyesnek minősítette az átadás előtt álló útszakasz több pontját.

Komoly kifogásokat fogalmazott meg Horváth Gábor is, a városrész önkormányzati képviselője. Megmutatta a templommal szemben azt a villanyoszlopot, amely benne áll a kerékpáros sávban. Horváth Gábor fényvisszaverő csíkos tábla kihelyezését szorgalmazza, de félő, hogy így is komoly veszélyforrás marad. Talán ennél is problematikusabb a Rumi–Rajki István utca kereszteződése. A mostani építkezéssel itt az út annyira leszűkült, hogy szinte lehetetlen szabályosan bekanyarodni, s ha ezt két autó egyszerre tenné meg, borítékolható a koccanás. Ráadásul itt is egy vaskos acélrácsos vezetékoszlop terpeszkedik részben a kerékpár­út sávjában.

Kiemelt képünkön: Horváth Gábor önkormányzati képviselő mutatja a hibákat

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában