Fellépésre és a nyári táborra készülnek

2021.05.28. 07:00

Visszatért az élet a nicki Fergeteg Lakba

Megsínylette a koronavírus-járványt a Fergeteg Néptánc Egyesület is, hiszen mostanáig fellépéseken sem vehettek részt, és próbákat sem tarthattak. Tamási-Erőss Tünde pedagógus, az egyesület tagja mesélt az elmúlt egy esztendőről.

Polgár Patrícia

Fergeteg néptánc tábor Nick, 20200716, ut, Vas Népe / Unger Tamás

Fotó: Unger Tamás

Az egyesület közösségi eseményen tavaly nyár óta csupán februárban, az Uraiújfaluban megrendezett szabadtéri farsangfarki télűző rendezvényen tudott részt venni.

A járványügyi szabályozások értelmében nem tarthattak közösségi próbákat április közepéig. Így a hónap elejétől kiscsoportos, tízfős összejöveteleken gyakorolhattak – természetesen ez is hasznos volt és jólesett.

Április 19-én aztán végre visszatért az élet a próbatermükbe, azóta újból rendszeresen együtt, teljes létszámban gyakorolnak. Mivel új tánc­lépések és mozdulatsorok elsajátítására a múlt évben nem volt lehetőségük, mindenek­előtt a régi, már jól bejáratott koreográfiákat porolták le a hosszú szünet után. Ezek fel­elevenítésével készülnek az első – várva várt – fellépésükre, amely június végén lesz majd az Őrségben.

Emellett gőzerővel ügyködik a Fergeteg júliusi táborának megvalósításán, hogy tényleg hagyomány legyen a hagyomány. Tamási-Erőss Tünde szervezőként elmondta: tavaly hagyományteremtő szándékkal rendezték meg az első néptánc- és alkotótábort a Fergeteg Lakban. Ez idén sem marad el, július harmadik hetében várják a gyerekeket színes programjaikkal: tánc­tanulással, kézműveskedéssel és a népi hagyományok felelevenítésével.

Kiemelt képünkön: Ismét tarthatnak közös próbákat

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában