mini-tulipánfesztivál

2021.06.01. 07:00

A nagy tulipános láda Celldömölkön – A KMKK gyerekeknek kínált programot a hétvégén

A járványhelyzet sok más nagyrendezvény mellett a Tulipánfesztivál megrendezését sem tette lehetővé, úgyhogy a Kemenesaljai Művelődési Központ és Könyvtár hiánypótló jelleggel kétnapos mini-tulipánfesztivált rendezett a hétvégén: kifejezetten gyerekeknek.

VN

A gyerekek hagyományőrző foglalkozásokon vehettek részt

Fotó: VN/Pozsonyi Gábor

A nyolcadik Tulipánfesztivál a járvány miatt elmaradt, ahogyan a múlt évben sem tudták megrendezni a 2014-ben alapított hagyományt.

A művelődési központ azonban nem adta fel: tavaly és az idén is kínált programot az elmaradó fesztivál helyett: 2020-ban az online térben, az idén pedig a művelődési központban – már volt lehetőség a személyes jelenlétre. (És városszerte nyíltak a szebbnél szebb, színes tulipánok is.)

A gyerekek hagyományőrző foglalkozásokon vehettek részt
Fotó: VN/Pozsonyi Gábor

– Ebben az évben tulipános ládába zártuk a tulipánfesztivált. Intézményünket felöltöztettük tulipános ládának, és a termekben – mint kincsekkel teli fiókokban – különböző programokat szerveztünk kisgyermekek számára – mondta Pálné Horváth Mária, a KMKK igazgatója.

A város – beleértve az alsósági városrészt is – óvodáját és iskoláját megmozgató kétnapos mini-tulipánfesztiválon a részt vevő gyerekek különféle hagyományőrző programokba kóstolhattak bele neves szakemberek közreműködésével. A megyei Prima- és Dr. Kiss Gyula-díjas, a Magyar Köztársaság Ezüst Érdemkereszttel kitüntetett Boglya együttes népzenei dallamok éneklésére és táncházba invitálta a gyerekeket, akik Szilágyi-Varga Diánával, a népművészet ifjú mesterével népdalokat tanulhattak. A KMKK artmozijában magyar népmesékből láthattak válogatást, a kézműves-foglalkozáson tulipános fejdíszt és tulipánfát készíthettek.

Horváthné Szabó Andrea előadóművész, népi kézműves saját megzenésített verseivel varázsolt tündérkertet az óriási tulipános ládába.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában