Fókuszban a családok

2021.06.20. 11:30

Az idén megtartják a vaskeresztesi halas napot

Az idei rendezvény fókuszában a családok állnak, legalábbis ami a műsorokat illeti, mert halban, ahogyan eddig sem volt, ezúttal sem lesz hiány.

Vas Népe

Fotó: VN/vasivizeken.hu

A koronavírus-járvány miatt tavaly nem volt lehetősége megrendezni a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetségének a hagyományos nagy­rendezvényét, a Pinka-­völgyi Halas Napot. Az elmúlt időszakban folyamatosan életbe lépő enyhítésekre és a javuló járványügyi adatokra tekintettel néhány hete megkezdték a július 10-i, sorrendben hetedik halas nap szervezését – tájékoztatott Puskás Norbert ügyvezető elnök.

Az eseménynek ezúttal is Vaskeresztes ad otthont, ahol délelőtt halászlé, illetve hal­ételkészítő versenyen, kispályás labdarúgókupán mérhetik össze tudásukat céges, baráti vagy családi csapatok. A reggel kezdődő barátságos horgászversenyre várják a kicsik és nagyok nevezését is. Délután a színpadon fellép a Vaskeresztesi Német Nemzetiségi Ének- és Tánckar, valamint a Nardai Énekkar. A további színpadi programok az idén elsődlegesen a kisgyermekes családokra fókuszálnak, ezzel is elősegítve, hogy minél többen tudjanak együtt, közösen kikapcsolódni az elmúlt év nehézségei után. A gyerekeket az országosan is nagy népszerűségnek örvendő Apacuka zenekar interaktív élő koncertje szórakoztatja. A színpadon láthatunk még bohócműsort, Bubi show-t, és a gyerkőcöket délután ugrálóvárral, arcfestéssel és kézműves-foglalkozással is várják a szervezők.

– Délután két órától a Decathlon tart horgászati bemutatót, 16 órától borkóstolás lesz a Mittl Pincészet jóvoltából, 17.30-tól pedig Monos Tibor szakíró előadását hallgathatják meg az érdeklődők a pisztrángokról, s ráadásként meg is kóstolhatják ezt az igazán finom halat. Az esti jó hangulatról az Ujvári Timi and Hot Stuff zenekar gondoskodik, a tombolán pedig értékes nyeremények találnak gazdára – sorolja a kínálatot Puskás Norbert.

Természetesen halakból sem lesz hiány, a kilátogatókat 13.30-tól halászlével, 14.30-tól sült hallal, 15.30-tól harcsaburgerrel várják a készlet erejéig. A szövetség által központilag biztosított halkóstolás mellett a halételkészítő csapatoknál a 13.30 órai zsűrizést követően is lehetőség nyílik a különböző finomságok megkóstolására. A programokon történő részvétel díjmentes, de regisztráció­hoz kötött, mert a programok jelentős részben Leader pályázati támogatásból és a Magyar Országos Horgász Szövetség pénzügyi segítségével valósulnak meg.

A jelenlegi jogszabályok értelmében az Alpesi Fogadó rendezvényterében zajló eseményeken nézőként kizárólag védettségi igazolvánnyal rendelkező, valamint a felügyeletük alatt tizennyolcadik életévüket be nem töltött személyek tartózkodhatnak.

Részletes információ és nevezés a vasivizeken.hu oldalon és a 06-94-506-835-ös telefonszámon érhető el. Horgászszunk, főzzünk, szórakozzunk együtt július 10-én (szombat)Vaskeresztesen! – zárta gondolatait Puskás Norbert.

Kiemelt képünkön: A celldömölkiek halászleve már többször elhódította az első helyet

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában