Ismét helytálltak

2021.06.15. 17:30

Eredményes évet zártak a celli tűzoltók

Átlagosan 3,4 perc telik el a Celldömölki Önkormányzati Tűzoltóság (ÖTP) riasztásától a vonulásáig – ez is kiderült a júniusi beszámolóból.

Tömböly Ágnes

20200813 Celldömölk A celldömölki tűzoltók élete A képen: A Celldömölki Önkormányzati Tűzoltóság szolgálatban lévő tűzoltói Fotó: Horváth Balázs HB Vas Népe

Fotó: Horváth Balázs

Celldömölk tűzvédelmi helyzetéről és az önkormányzati tűzoltóság munkájáról is beszámolt a Sárvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság (HTP) az önkormányzat felé. A júniusi előterjesztésből megtudtuk: a város területén a tűzesetek száma a település nagyságának és számának ismeretében átlagosnak tekinthető, többségében otthonjellegű és szabadtéri t űzesetek történtek 2020-ban. Tavaly augusztusban ugyanakkor nagyon magas volt a rendkívüli időjárási körülmények miatti műszaki mentések száma. A káresemények alkalmával a Sárvári HTP és a Celldömölki ÖTP egységeinek gyors kiérkezése és szakszerű beavatkozása megakadályozta nagy kiterjedésű, jelentős anyagi kárral végződő események kialakulását – derült ki a dokumentumból.

Mint ahogy az is: 2020-ban 142 káresemény felszámolását 8 alkalommal hivatásos tűzoltósággal és önkéntes tűzo ltó-egyesülettel, 134 esetben önállóan hajtották végre, ami 97 százalékos beavatkozási arányt jelentett. A riasztástól a vonulásig meg kezdett idő átlagosan 3,4 perc volt. A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság 2020. évi pályázati lehetőségeivel az ÖTP-k is éltek, a celldömölki ennek jóvoltából 3 millió 431 ezer 300 forint támogatásban részesült. A beszámolóban arról is írtak, hogy tavaly október végén infrastruktúra-sérüléssel öszszefüggő gyakorlatot hajtottak végre a kemenesaljai városban. A település távhőszolgáltatásának kiesését szimulálták – az önkormányzat, a szolgáltatást végző cég, valamint a katasztrófavédelem szervei közösen a szükséges lakosságvédelmi feladatokat is gyakorolták.

Kiemelt képünkön: Százharmincnégy káreseményhez önállóan vonultak tavaly

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában