fejlesztés

2021.06.04. 07:00

Kedvező hírek érkeztek a kőszegi közterület-felújítási programról

A városban zajló közterület-felújítási program előrehaladásáról számolt be Básthy Béla polgármester és Ágh Péter országgyűlési képviselő.

VN

Fotó: Ohr Tibor

Mint ismert, Kőszeg önkormányzata belterületi útfelújítási, csapadékvíz-elvezetési és parkolókialakítási feladatokra 2,8 milliárd forint vissza nem térítendő állami támogatást kapott. Az elvégzett munkáról, az induló közbeszerzésekről és az előkészítés alatt álló projektekről is tájékoztatott a legutóbbi bejáráson a polgármester. – Alaposan átgondolt ütemterv alapján bonyolítjuk le a város történetében egyedülálló programot. Kizárólag olyan utakat tudunk bevonni, amelyek területe rendezett, önkormányzati tulajdon. Mivel a forrás felhasználása határidőhöz kötött, a támogatási szerződés megkötése után azonnal elindítottuk a már kész tervekkel rendelkező szakaszok és parkolók felújítását. Több mint tíz helyszínen zajlik a munka – mondta.

– A mostani közlekedési nehézségeket főleg ezek a beruházások okozzák. 2021 januárjában az első közbeszerzések eredményhirdetése után újabb sajtótájékoztatón jelentettük be a program második ütemét: a Fekete-kerti parkolók, a Rómer Flóris utca, a Rákóczi Ferenc utca felső szakasza, a Munkácsy Mihály utca és a Kossuth Lajos utca felújítását – mondta a polgármester. – Összehangolt fejlesztéssel újul meg a Petőfi tér nyugati és északi oldala, valamint a Rohonci út és a Szent Lénárd utca kapcsolódó rövid szakasza.

Új útburkolatot kap a Borsmonostori utca, Vámház utca, Herman Ottó utca, és folytatódik a Várkör felújítása az Országzászlóig. E fejlesztések túl vannak a közbeszerzésen, és folyamatosan indulnak a kivitelezések. A bejárás után ismertették a projekt következő ütemét, amelyben megújul a Várkör az Országzászlótól a Károly Róbert térig. Parkolóépítések és -felújítások indulnak az Írottkő utca, a Velemi út és a Faludi utca térségében, megépül az új Űrhajósok utcai parkoló. A hegylábi területen új burkolatot kap a Hermina utca alsó szakasza és a Postásrét utca Szelestey László utcáig vezető szakasza, valamint a Csónakázótó bekötő útja, a Malom utca.

Elindítják az Űrhajósok utcáját a Rohonci utcával összekötő belső lakótelepi út felújítását. A parkolófelújításokkal összhangban teljes hosszában megújul az Írottkő utca. A felsorolt felújítások még az idén elkészülnek. – Kőszegen a helyi adóbevételek nem nyújtanak elegendő fedezetet a szükséges útfejlesztésekhez, így kormányzati segítséggel fejleszthetünk. Feladat természetesen még akad bőven, de most már jól látszik a tény: Kőszeg fejlesztés e bizonyít ék , nem ígéret. Tisztelettel köszönjük és kérjük az itt él ők bizalmát a jövőben is, hogy együtt építhessük Kőszeget – fűzte hozzá Ágh Péter.

Kiemelt képen: Ágh Péter és Básthy Béla

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában