kormányzati forrás

2021.06.11. 07:00

Őszre elkészül a minibölcsőde Ölbőn

Minibölcsőde épül a több mint hétszáz lakosú Ölbőn. A község nem rendelkezett bölcsőde létesítésére vagy gazdaságos átalakításra alkalmas meglévő épülettel, ezért 125 millió forintos kormányzati forrásból, zöldmezős beruházásként valósul meg a hét kisgyermek fogadására alkalmas létesítmény.

Pajor András

Fotó: PÁS

– Az elmúlt években Ölbőn is komoly fejlesztések történtek. Megvalósult az itt élők régi álma, a szennyvízcsatorna-­hálózat, és emellett több kisebb beruházás is történt. A bölcsődeépítésen túl pedig a Magyar falu program támogatásával harmincmillió forintból megújult az óvoda. Ezek a fejlesztések mind a település lakóit szolgálják – számolt be Ágh Péter országgyűlési képviselő, majd hozzátette, közös célunk, hogy továbbra is együtt építsük Ölbőt és valamennyi kistelepülést.

Észak-Vas megye települései közül Ölbő szép példája a nemzeti kormány vidékfejlesztési politikájának. – Szinte minden évben avathattunk egy-egy elkészült beruházást – mondja Smideleus László, aki 2010 óta vezeti a települést. A Sárvár szomszédságában elhelyezkedő Ölbő jó megközelíthetősége és adottságai révén abban bízik, hogy a jövőben még ismertebb és népszerűbb lehet.

– Szeretnénk itt tartani a fiatalságot. Az M86-os út révén tíz perc alatt elérhetővé vált Szombathely, valamint a fejlődő Sárvár is magával húzza a környező településeket. A messze földön híres horgásztavunk és a működő Kneipp-kertünk révén bővítenénk a település turizmusát is – szólt terveikről Smideleus László.

Kiemelt képünkön: Ágh Péter és Smideleus László a 125 millió forintból épülő bölcsődénél

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában