Nyolcadik alkalommal rendezik meg

2021.06.17. 11:00

Rajtol a filmszemle

A Savaria Filmakadémia Egyesület nyolcadik alkalommal rendezi meg a Savaria Filmszemlét, amihez szakmai konferencia is kapcsolódik.

Tömböly Ágnes

A Savaria Filmszemle célja, hogy évről évre felkutassa, összegyűjtse és Szombathelyre hívja a Kárpát-medence magyar kulturális értékeit bemutató filmes alkotókat és az általuk készített filmalkotásokat. Az idén a rövid kiírási határidő ellenére száz filmet neveztek – derült ki a szervezők tegnapi közleményéből.

Megtudtuk azt is, hogy a Savaria Filmszemle koncepciója megváltozott, mivel triennálészerűen, a Magyar Művészeti Akadémia tagozataihoz igazítva írták ki a kategóriákat: fotó- és filmművészet, irodalom, színházművészet témakör szerepelt a 2021. évi kínálatban. A mai 14 órai megnyitót követően pénteken és szombaton is vetítik a beküldött alkotásokat a Savaria Filmszínházban. A díjkiosztó gálát szombaton 14 órakor a mozi nagytermében tartják.

Az eseményhez kétnapos szakmai konferencia is kapcsolódik. Azt dr. Kollarik Tamás Magyar Filmdíjas, Bánffy Miklós-díjas producer nyitja meg a Berstein Béla Kulturális Központban pénteken

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában