Ják

2021.06.25. 17:00

Túra a kardvirágokhoz

Az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság gyalogtúrát szervez a jáki kardvirágos erdőbe, június 26-án, szombaton 9 órától a jáki Rácz-majorból.

VN

A Jáki Kardvirágos Erdő Természetvédelmi Terület 2020 augusztusában kapott kiemelt természetvédelmi oltalmat. A természeteshez közeli állapotban fennmaradt tájrészlet védett fajok országos léptékben is jelentős állományainak élőhelye. Itt lakik például a réti kardvirág és a fokozottan védett sápadt szemeslepke, nem is egy, sokaságuk pompás látvány. A hat kilométeres, nem túl fárasztó, szinte sétának tekinthető gyalogtúra során a virágzó réti kardvirág állományát csodálhatják meg a résztvevők, és szinte lehetetlen, hogy ne látnának szemeslepkéből is jó néhányat. A részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. Amennyiben június 26-án véletlenül még nem virágozna a réti kardvirág, akkor a túrát július 10-ére újra meghirdetik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában