Szeptemberben fejeződik be a munka

2021.07.30. 07:00

A Répcelak-csánigi evangélikus gyülekezet régóta várta már a felújítást

Megközelítőleg egy hónappal ezelőtt munkások jelentek meg a Répcelak-csánigi evangélikus gyülekezet templománál, akik felállványozták az épületet. Erre annak külső tatarozása miatt volt szükség. A gyülekezet régóta várta már a felújítást, amely végül adományokból, valamint egyházi és önkormányzati támogatásból valósulhat meg.

Polgár Patrícia

Nagyjából egy hónappal ezelőtt kezdődtek meg és várhatóan szeptemberben fejeződnek be az evangélikus templom homlokzatán végzett munkálatok, melyek során a templomtornyot is lefestik. A régóta esedékes renoválás a pandémia alatt összegyűlt adományokból, valamint egyházi és önkormányzati segítséggel valósulhat meg a következő negyedévben. A kivitelezés költsége csaknem 6 millió forint. – Szükség volt már a felújításra, nagy öröm a gyülekezet számára, hogy a szakemberek végre elkezdtek dolgozni az épületen – mondta el lapunknak dr. Smidéliusz László nyugalmazott tüdőgyógyász főorvos, a Répce- lak-csánigi evangélikus gyülekezet presbitériumának tagja.

Kiemelt képünkön: Dr. Smidéliusz László presbiter a felújítás alatt álló templom előtt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában