Színházi szerződés

2021.07.08. 07:00

Erősebb megyei jelenlétre készül a WSSZ

Együttműködési megállapodást írt alá tegnap a Weöres Sándor Színházban Szabó Tibor ügyvezető igazgató és Huszár Gábor, Szentgotthárd város polgármestere.

Tersztyánszky Krisztina

A szerződésben foglaltak szerint a színház, ha erre igény mutatkozik, tájolásra alkalmas produkcióit Szentgotthárdon is bemutatja. Ezen túlmenően a város kiemelt kulturális rendezvényeit népszerűsíti és kulturális tematikájú programjaiban szükség szerint közreműködik. Az önkormányzat vállalja, hogy a színház programjait népszerűsíti, lehetőséget ad a bérlet- és jegyárusításra, helyet ad a színház figyelemfelkeltő akcióinak. Huszár Gábor polgármester hangsúlyozta: a kultúrának bizonyítottan gyógyító ereje van, és Szentgotthárd városa törekszik rá, hogy minél előbb visszaállítsa a helyi közösségeket. Az új lehetőség nemcsak a városlakók, hanem az egész kistérség érdekeit szolgálja.

Szabó Tibor igazgató azt emelte ki, hogy két szándék találkozott a szentgotthárdiak megkeresésével. Szombathely kőszínháza ugyanis igyekszik erősíteni jelenlétét a megyében. Reményét fejezte ki, hogy a megállapodás mintául szolgál más önkormányzatoknak is. Tervezik hasonló együttműködés kialakítását a kőszegi Felsőfokú Tanulmányok Intézetével, a büki Hotel Caramell-lel és a sárvári Zene Házával is. Bár ez nem minden produkciónál lehetséges, ösztönzik alkotóikat, hogy adaptálható díszletekben gondolkodjanak, és a zenés előadói estek utaztatása is könnyen megoldható.

Kiemelt képünkön: Huszár Gábor polgármester és Szabó Tibor igazgató

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában