Hívek gyűrűjében

2021.07.07. 21:26

Gyurcsány Ferenc Czeglédy Csabáért lobbizott Szombathelyen

Hívek gyűrűjében, jobbján Czeglédy Csabával tartott utcafórumot szerda este Szombathelyen Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke. A szimpatizánsok tapsát olykor az egyet nem értők hangja szakította meg.

Vas Népe

Nagy volt a készülődés az Órásház előtt, több tucatnyi szervező és rendőr felügyelte az eseményeket. Gyurcsány Ferenc egyenesen Pápáról érkezett Szombathelyre. Ahogyan fogalmazott: ebben a városban máshogy kell kezdeni egy ilyen programot.

Ennek oka pedig Czeglédy Csaba személye és a hozzá fűződő barátsága. A közel fél­órás, a végén kérdésekbe torkolló eseményen Gyurcsány többször beszélt kettőjük viszonyáról, szóba került a határon túli magyarok szavazati lehetősége és a menekültpolitika is. Gyurcsány mindemellett hangsúlyozta: ha itt helyben működik az ellenzék, akkor annak országosan is működnie kell.

Szerinte természetes, hogy a hat párt nem mindig és mindenben ért egyet, de tudják, hogy végül „együtt kell továbbmenni”.

A szimpatizánsok többször tapssal illették az elhangzottakat, de akadtak a sorok között elégedetlenkedők is. Lendvai Ferenc, a Fidesz helyi szervezetének frakcióvezető-helyettese úgy fogalmazott: míg Gyurcsány Ferenc Szombathelyen Czeglédy Csabáért lobbizik, addig felesége Strasbourgban a magyarok ellen dolgozik és támadja a magyar törvényeket. – Gyurcsány Ferenc vezetésével a baloldal egyszer már tönkretette az országot, ebből nem kérnek ismét a választópolgárok – hangsúlyozta Lendvai Ferenc, hozzátéve: – Magyarország nem hagyja magát! Gyurcsány Ferenc, Dobrev Klára és a DK testesíti meg a bukott baloldalt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában