zöld program

2021.07.21. 10:40

Hétforrás-piknik hulladékmentesen Kőszegen

Hulladékmentesen, zöldítő programként szervezi július 24-én, szombaton délután az idei Hétforrás-pikniket az Írott­kő­ Natúrparkért Egyesület. 

Tóth Kata

Fotó: V/ Írottkő Natúrparkért Egyesület

Az Írottkő Natúrparkért Egyesület egyre nagyobb hangsúlyt helyez a környezet- és természetvédelmi nevelésre. A Puregreen (Tisztazöld) elnevezésű projektben a piknik programjai az idén a hulladékmegelőzést és a zero waste szemléletet célozzák meg. Déltől 14 óráig és 15.30-tól 17 óráig a Zöldülj velünk programban a hulladékmentes életmód lehetőségeire fókuszálnak a bemutatók. Megtudhatunk praktikákat, amelyekkel elérhető, hogy kevesebb hulladék keletkezzen az otthonunkban.

A „ZÖLDike piaci stand” a műanyaghasználat csökkentésére, a fenntarthatóbb életre világít rá. Zöldterápián kaphatunk segítő tanácsokat az életmódunk zöldítésével kapcsolatban. Szakember beszél majd a komposztálás lehetőségeiről, különböző módjairól. És megtapasztalhatjuk azt is, hogy milyen használati és művészi tárgyak készülhetnek újrahasznosított ruhákból. A kicsiknek kézműveskedéssel készülnek a szervezők.

A gyerekek és a szüleik arra is választ kapnak, milyen élőlények laknak a Hétforrás patakban. Közben 14 órától 15.30-ig hagyományosan a zenéé a főszerep: Kőszeg Város Fúvószenekara szórakoztatja a közönséget. 17 órától A változás velünk kezdődik címmel Marton Ágoston lovas­íjász beszélget egy tudatosabb életről Kondor Tamással és a Tom Kondor Band tagjaival, akik közben persze zenélnek is.

Minél kevesebb hulladékkal, környezeti terheléssel szeretnék lebonyolítani a pikniket a szervezők. Eldobható helyett pél­dául tartós használatú eszközökkel tervezik a vendéglátást is: a tányér, pohár használatáért a fenntarthatóság érdekében ezer forint kauciót kérnek, amit az eszközök leadásakor mindenki visszakap. De akár magunkkal is vihetjük a poharat, amiből iszunk. Gyalog, kerékpárral vagy ingyenes buszjárattal is feljuthatunk a Hétforráshoz aznap délután. A buszok a vár mögötti Károly Róbert térről indulnak 12.30-tól óránként, 16.30-as utolsó indulással.

Kiemelt képünkön: Hulladékmentes, zöldítő program lesz szombaton

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában