Csúzlis tábor

2021.07.26. 07:00

Íjászkodás, túra, színdarab Bozsokon

Huszonhat gyerek táborozott múlt héten a Bozsoki Kökörcsin Egyesület szervezésében a Castanea egyesület Kneipp-házában. A Csúzlis tábor résztvevői, ahogy az szokás, péntekre színdarabokkal készültek.

Tóth Kata

Mozgalmas, programokkal teletűzdelt napokon vannak túl, mesélte pénteken Frank-Sziklai Márta pedagógus, aki Darabosné Karba Katalinnal és Bangáné Somogyi Veronikával gondoskodott arról, hogy a bozsoki és az onnan elszármazott, éppen a nagymamájuknál nyaraló gyerekeknek minél több élményben legyen részük.

Az öt napba sok minden fért: íjászkodtak a kolostorromnál Török Péterrel, volt rókavadászat játék, kidobó, pingpongoztak, activityztek, fagyiztak, túráztak a Kalapos-kőhöz. Két Bozsokhoz kapcsolódó hosszabb foglalkozáson is részt vettek: a Kerekes Cukrászda csokizójában kipróbálták a gépeket, és édességet készítettek; a kincskereső játékban pedig Rieglerné Pimmer Izabella vezényletével végigkövették Bozsok történelmét.

Az elsőtől 9. osztályos korú gyerekek a felsoroltak mellett három csoportban három színdarabot tanultak forgószínpadszerűen. Lázár Ervin A Négyszögletű Kerek Erdő meséi közül adtak elő hármat a kultúrházban: a Vacskamati, a nagy, egyetemes, világméretű csaló történetét; a Vacskamati virágja címűt és a Költői versenyt.

Kiemelt képünkön: A táborozók a Kneipp-taposót is kipróbálták

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában