Önkormányzati tábor

2021.07.23. 07:00

Szeretetkártyák, sok mozgás és ételszobrok Balogunyomban

Harmadik hetében jár az önkormányzati tábor, amelyre helyből, a szomszéd falvakból, sőt Szombathelyről is érkeztek gyerekek. Tegnap ottjártunkkor a régi iskolakastély parkjában Biró Dorottya tartott nekik kosáredzést.

Tóth Kata

A reggeli bemelegítés szökdeléssel, futással

Fotó: Cseh Gábor

A második éve szervezett nyári tábor sikerének a titka, hogy a legtöbb programot helyi civil szervezetek és önkéntesek töltik meg tartalommal, mondja Tarsoly Alfonz polgármester, és tényleg: a Klapka György Lovas Polgárőr és Hagyományőrző Egyesülettől a balogunyomi Tér Imre és Sólyomvári Louis vezette be őket a huszárkodás rejtel­meibe, ágyúszót hallhattak és egy póni is ellátogatott hozzájuk.

Bartalis Viktória kutyás agilityt tartott, Mohos Géza, a Balogunyomi Kerékpáros Egyesület elnöke túrázni vitte őket, Fodorné dr. Kis-Fekete Ildikó kézműves-foglalkozásokat tartott. Az arcfestéssel és csillámtetoválással Eredicsné Király Judit és Király Bernadett szerzett örömet a 6–12 éves korú lurkóknak. Svajda Gábor, a Falco KC utánpótlás-vezetőedzője révén a kosárlabdával, Rozmann Ferenc, az NBA Crushers játékosa révén az amerikai focival ismerkedhettek meg a táborozók.

A reggeli bemelegítés szökdeléssel, futással
Fotó: Cseh Gábor

E héten szerdán KRESZ-nap volt a Vas Megyei Rendőrfőkapitányság munkatársai közreműködésével, tegnap pedig a Falco KC-től Gábor Máté technikai vezető és Biró Dorottya utánpótlásedző jött a régi iskola udvarára. Indiánszökdeléssel, oldalazó szökdeléssel, keresztlépésben való futással melegítettek, aztán a kosárlabdázás alapjaival ismerkedtek a táborozók. A programokat Kovács Viktória pedagógus szervezi, fogja össze az idén is.

Viki nénivel szeretetkártyákat készítenek hétfőnként a gyerekek, amelyek a falubeliek postaládáiban landolnak. Van falusi exatlon, Egy perc és nyersz játék, valamint a Konyhafőnök műsor mintájára gyümölcsöt, zöldséget, pékárut és sajtot felhasználva ételszobrokat álmodhattak a kicsik. A nyolcéves Somogyi Liliána a harmadik hetét tölti a táborban, nagyon jól érzi magát, az összes programmal elégedett, nehezen tudott kiemelni egyet is. Kis gondolkodás után aztán rávágta: számára az a legemlékezetesebb, amikor dinnyéből, almából, uborkából, sajtból és paradicsomból csináltak szobrokat. Szaladt vissza a labdát pattogtatni, a kosarazásból nem akart kimaradni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában