Csepreg

2021.07.12. 15:00

Születés után, iskola előtt

Két új gyermekjóléti támogatást vezetett be az önkormányzat – élet- és iskolakezdéshez –, egyik sem jár automatikusan, hanem írásban kell kérelmezni.

VN

Az életkezdési támogatás az állami életkezdési támogatási programra épül, és azt megerősítve ösztönzi a családokat a megtakarításra. A 2020. december 31. után született újszülöttek számára, akinek szülei a születés időpontjában csepregi lakóhellyel rendelkeznek, harmincezer forint egyszeri támogatást ad az önkormányzat, a kérelem benyújtása előtt létesített és az újszülött nevére szóló Start értékpapírszámlára.

Kérelem a szülő által, a születés időpontját követő 12 hónapon belül nyújtható be nyomtatványon vagy elektronikus úton; a polgármester bírálja el 30 napon belül. Az iskolakezdési támogatás az első osztály megkezdésével járó többletkiadások enyhítését célozza. A csepregi lakóhellyel rendelkező, első osztályt kezdő tanulóknak tízezer forint egyszeri iskolakezdési támogatást nyújt az önkormányzat, melyet minden év július 31-éig fizetnek ki. A támogatási kérelmet nyomtatványon vagy elektronikus úton kell előterjeszteni az adott év május 31-éig.

A felvételt igazoló dokumentumot nem kell csatolni; a kérelmet a polgármester az adott év június 15. napjáig bírálja el. E támogatások feltétele, hogy az egy főre jutó havi családi jövedelem összege nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb öszszegének tízszeresét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában