válasz a feladónak

2021.07.16. 22:21

Több gőzt a gépre, kevesebbet a dudára! – üzeni a Fidesz-frakció az ÉSZ-nek

Nagy port kavart Hende Csaba, Szombathely országgyűlési képviselőjének csütörtök esti interjúja, amit az ATV-ben adott, hiszen pénteken is érkeztek a közlemények szerkesztőségünkbe. „Több gőzt a gépre, kevesebbet a dudára! ” – reagált a Fidesz-frakció a várost irányító ÉSZ-frakciónak, miután ismét az Országgyűlés alelnökét támadták.

VN

20210713 Illés Károly frakcióvezető tarott a sajtótájékoztatót a felújítandó Szentkirály városrészi hídnál, Szombathely, Cseh Gábor, CSG, Vas Népe

Fotó: Cseh Gábor

Mint arról beszámoltunk, Hende Csaba csütörtök esti stúdióbeszélgetése során az ATV-ben azt mondta: „Ungár Péter egy trójai faló, ha bekerül a parlamentbe, akár listán, akár egyéniben, a megfelelő pillanatban át fog állni a Fideszhez. Ez olyan biztos, mint hogy itt ülök”. Az interjú után nem sokkal Facebook-oldalán reagált a budai milliárdos. Egyebek között azt közölte: „…én még soha nem is hagytam cserben a politikai közösségemet.”

Azt, hogy a még szócska véletlenül került-e a mondatba, döntse el az idő – írtuk csütörtöki cikkünkben.

Pénteken az Éljen Szombathely Egyesület frakcióvezetője adott ki közleményt. Tóth Kálmán ebben idézte Hende Csabát: „Legutóbb 63 millió forintot szavaztak meg arra, hogy a szombathelyi önkormányzati újságot, ami tisztán, nettóban egy politikai propagandakiadvány, a szombathelyi adófizetők plusz 63 millió forintjából elkezdik ingyenesen terjeszteni a Szombathely környéki falvakban. nekem az a fájdalmas, hogy ez kifejezetten a hűtlen kezelés kérdését veti fel.

Az ÉSZ-frakcióvezetője szerint ez nem igaz, a Savaria Fórum falvakban való többletterjesztése az idén 1,7 millió forintba kerül. „A szombathelyi hetilap többletterjesztésével a célunk az, hogy a környező falvak lakosai ismerhessék meg jobban és látogassák gyakrabban a szombathelyi programokat, ezzel is segítve a kis-és középvállalkozások, különösen a vendéglátószektor fellendítését” – olvasható a közleményben. Hozzátette azt még, hogy az ÉSZ-frakció „értetlenül áll a Savaria Fórum propagandalappá nyilvánítása mellett is”.

Az állítólagos cáfolatot cáfolták

Az állítólagos cáfolatot pár órával később a Fidesz-KDNP frakcióvezetője cáfolta meg. Illés Károly emlékeztetett a Savaria Fórummal kapcsolatosan született, közgyűlés elé került és a baloldali frakció által elfogadott előterjesztésre, ami szerint: „a szeptember 1-től történő 45.000 példányos, 24 oldalas megjelenés mintegy 15,9 milliós többletkiadással jár ezen a költség soron. Ebből 15,2 millió újságírói, nyomda, terjesztői, tördelői és egyéb díjak, 650.000 Ft tervezett közbeszerzési tanácsadói díj” – idézte a dokumentumot Illés Károly.

Hozzátette azt is: „A szombathelyi médiaközpont önkormányzattól kapott támogatása 63 millió forinttal emelkedik az eredeti üzleti tervhez képest. Ezzel a médiaközpont önkormányzati támogatása 150 millió forintra emelkedik, ami megközelíti a Puskás Tivadar polgármestersége alatt juttatott támogatás dupláját. Jól látható, hogy az Éljen Szombathely frakció minél jobban próbálja megmagyarázni a megmagyarázhatatlant – hogy miért is költ a propaganda-kiadványra silányított Savaria Fórumra ésszerűtlenül egyre többet -, annál inkább hazugságokba keveredik” – közölte a fideszes frakcióvezető.

Illés Károly azzal zárta a gondolatsort: „Továbbra is azt javasoljuk, hogy ezen összegeket inkább az utak, hidak karbantartására és javítására használják fel, ezzel szolgálnák a szombathelyiek érdekeit. Több gőzt a gépre, kevesebbet a dudára!”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában