Fürdőről, óvodáról

2021.07.02. 07:00

Új szállodát és a kemping bővítését is tervezik Sárváron

A veszélyhelyzet előtti rendnek megfelelően ülésezhetett ismét a képviselő-testület. Az ülés elején néma felállással emlékeztek meg a koronavírus-járvány sárvári áldozatairól.

VN

Sárvár idei költségvetési rendeletét is módosították a képviselők

Fotó: Pajor András

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő a testületnek bemutatta a következő éveket, évtizedet meghatározó fejlesztési tervét, amelyben a többi között egy új szálloda, a jelenlegi hotel, a kemping és a parkolók bővítése, valamint egy új szaunaház is szerepel. A tervezést az is lehetővé teszi, hogy a kormánytól a város 1,8 milliárd forint támogatást kapott a fürdő kötvényének kiváltására.

Sárvár idei költségvetési rendeletét is módosították a képviselők
Fotó: Pajor András

A napirendi pontok között szerepelt Sárvár idei költségvetésének a módosítása. Az önkormányzati büdzsé egy 300 millió forintos fejlesztési támogatásnak köszönhetően bővült, így idén mintegy 7 milliárd forintból gazdálkodhat a város. – A kormány iparűzési adó kompenzációjával és a júliustól újra beszedett idegenforgalmi adóval egyensúlyba kerülhetnek a város helyi adó bevételei – mondta el Kondora István polgármester.

A Sárvári Csicsergő Óvoda fenntartói joga, a szülők véleményének kikérése után, polgármesteri határozattal szeptember 1-jétől a Szombathelyi Egyházmegyéhez kerül. Dr. Székely János megyés püspök kérelemmel fordult az önkormányzathoz, amelyben kezdeményezte a feladatellátást szolgáló vagyon egyházi tulajdonba adását, mivel az épületre pályázati, illetve saját forrásból jelentős összeget kívánnak fordítani.

A képviselő-testület megszavazta, hogy 2021. szeptember 1-től kerüljön átadásra a Sárvári Csicsergő Óvoda épületének tulajdonjoga is a Szombathelyi Egyházmegye részére, azzal a feltétellel, hogy ez a vagyon nem idegeníthető el, kizárólag az óvodai ellátást szolgálhatja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában