megújulás, lelki fejlődés

2021.08.30. 07:00

Átadták a kolostort és a plébániaépületet Sárváron

A Szent László-­templomban tartott hála­adó szentmise utáni ünnepségen áldotta meg dr. Székely János megyés püspök az újra birtokba vett és felújított plébániaépületet, valamint az annunciáta nővérek új szerzetesi rendházát.

Pajor András

Fotó: PÁS

– Nagy ritkaság egy plébánia, de az egyházmegye életében is, hogy együtt áldhatunk meg egy új kolostort és egy megújított plébániaépületet. A mai világban, amikor sokszor felejtjük és veszítjük el a legalapvetőbb értékeinket, a hitet, a hazánk iráni szeretetet, a család értékét, a plébánia és a kolostor olyan hely, ahol ezeket a kincseket őrizzük és továbbadjuk – jelentette ki dr. Székely János megyés püspök a város szívében létrejött egyházi központról.

A felújított épület korábban mindig is a katolikus egyház tulajdona volt, amíg az állam annak idején ki nem sajátította. Két másik ingatlant adott az egyház cserébe a városnak a plébániaépületért. A munkálatok költségeit az egyházmegye, a sárvári hívek adományai és az önkormányzat támogatása fedezte.

– Sárvár együttműködésének az egyházzal lelki alapja van, hiszen egy város fejlődésében fontos a pénz, de leg­alább ennyire fontos a lelki fejlődés és a megújulás is. A város lelki élete kiteljesedik azzal, hogy az egyházi iskola után elindul az egyházi óvoda, s növekszik az igény az egyházi lelki szolgáltatások iránt is – jelentette ki Kondora István polgármester arra utalva, hogy szeptembertől a katolikus egyház működtetésébe kerül a Petőfi utcai Csicsergő Óvoda.

– A kolostor az imádság háza, a plébánia a közösségek háza. Nem a papoké és a kedvesnővéreké mindez, ami körülvesz bennünket, hanem a sárvári katolikus népé. Aki ezekre az épületekre tekint, akár a templomra, a kolostorra vagy a plébániaházra, az ezt jó érzéssel teheti, mert Sárvár gazdagodott ezáltal – fogalmazott Wimmer Roland városi plébános az ünnepségen, amely a plébánia udvarán adott szerény vendégséggel zárult.

Kiemelt képünkön: Dr. Székely János megyés püspök áldotta meg a felújított plébániaépületet és az új szerzetesi rendházat

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában